Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Μελιτζάνες ψητές σαλάτα

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Μία καλοκαιρινή δροσερή συνταγή αποφάσισα να σας δώσω, πριν το καλοκαίρι μας εγκαταλείψει για τα καλά... Την έκανα πρόσφατα και την πρόσφερα σε φίλους, τους άρεσε πολύ και σκέφτηκα να την δώσω και σας. Είναι πανεύκολη και πολύ υγιεινή. Δοκιμάστε την.

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ

Μελιτζάνες ψητές σαλάτα

Υλικά:


Μελιτζάνες φλάσκες

Ντομάτες

Πιπεριές Φλωρίνης

Κρεμμύδια

Σκόρδο (πολύ λίγο)

Μαϊντανός

Φέτα

Λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση: 

Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε μπακλαβαδωτά, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα νερά τους. Τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο (στον αέρα). Όσο αυτές ψήνονται ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι (πολύ λίγο γιατί θα μπει και η φέτα που είναι αλμυρή), πιπέρι. Βάζουμε στο μίγμα λίγο λάδι και ελάχιστο ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες.

Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, με κουτάλι πιέζουμε τη ψύχα τους για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Προσθέτουμε στη κάθε μία λίγο λάδι και ελάχιστο ξύδι και στη συνέχεια το μίγμα της γέμισης που έχουμε ετοιμάσει, και από πάνω φέτα σε τρίματα. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. 

Αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν από το σερβίρισμα, γίνονται νοστιμότερες, γιατί η γέμιση μαλακώνει.

Καλή σας όρεξη! 

*Αναλογία υλικών γέμισης : για τις 5 μισές μελιτζάνες της φωτογραφίας χρειάστηκε 1 ντομάτα, 1 πιπεριά Φλωρ. 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 σκ. σκόρδο, 2 κ.σ. μαϊντανός και 2 κ.σ. λάδι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.