Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Ηλιοκαύσιμα! Ένας νέος όρος στη ζωή μας

 

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Χρόνια τώρα καταστρέφουμε το εσωτερικό της γης επηρεάζοντας τις ενέργειές της, με τα ανθρακωρυχεία παλαιότερα και με τις πετρελαιοπηγές  στην εποχή μας. Οι πηγές αυτές ενέργειας είναι ταυτόχρονα πηγές πλούτου και εκμετάλλευσης και  αιτία διεκδικητικών συμπεριφορών που οδηγούν σε πολέμους.

Η φύση, ωστόσο, προσφέρει πολλές πηγές ενέργειας που θα μπορούσε ο άνθρωπος να εκμεταλλευτεί χωρίς να καταστρέφει την γη. Υπάρχει η δύναμη των ανέμων και του τρεχούμενου νερού και βέβαια η ενέργεια του ήλιου.

Οι προσπάθειες για την χρησιμοποίηση της ενέργειας

του ανέμου δεν φαίνεται να οδήγησαν σε κάποια σημαντική πηγή ενέργειας, ενώ παράλληλα η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών φαίνεται να προκαλεί μεγάλα προβλήματα και πάλι στο έδαφος.

Την δύναμη του ήλιου, άρχισε πρόσφατα ο άνθρωπος να την χρησιμοποιεί με ολοένα και περισσότερο κατάλληλους τρόπους. Μία τελευταία ανακάλυψη φαίνεται να οδηγεί σε πολύ καλά αποτελέσματα τα οποία μπορεί αρκετά σύντομα να γλυτώσουν την γη από την συνεχή καταστροφή και να φέρουν ταυτόχρονα την ειρήνη στην ανθρωπότητα.

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο να δημιουργούν καύσιμα από την ενέργεια του ήλιου! Καύσιμα τα οποία μπορούν να συλλεχθούν, να αποθηκευτούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν όπου χρειάζεται.

Θα χρειαστεί ακόμη κάποιος χρόνος τελειοποίησης της μεθόδου, ωστόσο το προϊόν αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να περιμένει η ανθρωπότητα λίγο ακόμη, γιατί όχι μόνον δημιουργούνται με αυτή την αντίδραση καύσιμα από την ηλιακή ενέργεια, αλλά δεν παράγονται και καθόλου ανεπιθύμητα παραπροϊόντα, όπως δηλώνουν αυτοί που την ανακάλυψαν. 

Οι ερευνητές προσπαθώντας να αντιγράψουν την φωτοσύνθεση των φυτών, δημιούργησαν ένα τεχνητό «φύλλο», μία μεμβράνη δηλαδή η οποία σε μία συσκευή, με τη βοήθεια CO2, νερού και ηλιακής ακτινοβολίας, δημιουργεί Οξυγόνο και μεθανικό οξύ, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Energy. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μία από τις καλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις της εποχής και παρ΄ ότι δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα που πραγματεύεται αυτή η ιστοσελίδα, θεώρησα χρέος μου να σας ενημερώσω, γιατί πιστεύω πως ολόκληρη η ανθρωπότητα θα «ανασάνει» από ανακούφιση και θα μειωθεί το στρες της, όταν το πετρέλαιο παύσει να είναι ο πρωταγωνιστής στη ζωή της .

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.