Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Για να προλάβετε τον διαβήτη τύπου 2...


Γεια σας φίλες και φίλοι
Σε μία πρόσφατη έρευνα με συμμετοχή περισσοτέρων από 4.500 ενηλίκων, διαπιστώθηκε πως η μυϊκή μάζα όταν είναι μέτρια αυξημένη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 (διαβήτης των ενηλίκων) κατά 32%. 
Το ποσοστό είναι σημαντικό, και ανεξάρτητο από την καρδιοαναπνευστική άσκηση. Μόνη, δηλαδή, η μέτρα μυϊκή άσκηση (χρήση μικρού βάρους για άσκηση μυών) μπορεί να μας προστατεύσει από τον διαβήτη. Όπως δε αποδείχτηκε, μεγαλύτερα επίπεδα μυϊκής άσκησης δεν
είχαν κάποιο μεγαλύτερο αποτέλεσμα.
Θυμάστε πως σας έχω επανειλημμένα συστήσει να ασκείστε με βαράκια, καθημερινά, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε, γιατί τα οφέλη είναι πολλά; Το κάνετε, ή με έχετε αγνοήσει;
Είναι αρκετές οι συμβουλές που σας δίνω, το γνωρίζω. Όμως δεν είναι δύσκολες και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο. Απόφαση χρειάζεται μόνο και πίστη. Απόφαση να πάρουμε την υγεία και τη ζωή στα χέρια μας και πίστη πως αυτό είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να πετύχει με λίγη προσπάθεια!
Ξεκινήστε με βαράκια του ενός κιλού, αν δεν έχετε ασκηθεί καθόλου μέχρι τώρα και όταν νιώσετε πως οι κινήσεις σας γίνονται πολύ πιο εύκολες, πάρτε βαράκια των δύο κιλών.  Βίντεο με απλές ασκήσεις υπάρχουν πολλά στο διαδίκτυο. Σας συμβουλεύω να έχετε τα βαράκια κοντά στο κρεβάτι σας, ώστε να ασκείστε για λίγο με αυτά μόλις σηκωθείτε, πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας. Έτσι δεν θα το ξεχνάτε, ούτε θα το αναβάλετε… Κάντε 8-12 επαναλήψεις στην κάθε άσκηση και όταν νιώσετε πιο δυνατοί, επαναλάβετε το σετ μετά από ενός λεπτού ξεκούραση, άλλη μία ή άλλες δύο φορές.
Εύχομαι να το αποφασίσετε.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.