Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Νεότερη θεραπεία για το έμφραγμα σε εξέλιξη...


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σας έχω πολλές φορές μέχρι τώρα μιλήσει για τις έρευνες που γίνονται με τα βλαστοκύτταρα. Τα αρχέγονα κύτταρα δηλαδή από τα οποία προκύπτουν στη συνέχεια όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Σας έχω πει πόσο όμορφος είναι αυτός ο δρόμος που έχει ανοίξει για την ιατρική.

Πρόσφατα, ερευνητές που μελετούσαν αυτά τα κύτταρα προσπαθώντας να βρουν τρόπο να τα χρησιμοποιήσουν για θεραπεία  στα εμφράγματα του μυοκαρδίου, έκαναν μία εκπληκτική ανακάλυψη. Βρήκαν πως τα κύτταρα αυτά επικοινωνούν με τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη μέσω της παραγωγής κάποιων πρωτεϊνών. Παρατήρησαν πως ανάλογα με το είδος της βλάβης τα
βλαστοκύτταρα, σαν καλοί Σαμαρείτες,  παρήγαγαν διάφορες πρωτεΐνες οι οποίες συνέβαλαν στην επιδιόρθωση της βλάβης.
  
Οι ερευνητές είπαν πως αυτή είναι η «συνομιλία» των κυττάρων και πως οι πρωτεΐνες που παράγονται είναι κάτι αντίστοιχο με τις λέξεις που εμείς οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε προτάσεις.

Η ανακάλυψη είναι εκπληκτική, γιατί μπορούν τώρα πια οι επιστήμονες, δημιουργώντας στο εργαστήριο τις αντίστοιχες πρωτεΐνες, να βοηθήσουν τον οργανισμό να επιδιορθώσει ευκολότερα την βλάβη, μετά από ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου, δίχως να χρειάζεται να πάρουν από τον ασθενή βλαστοκύτταρα, να τα ενισχύσουν και πολλαπλασιάσουν στο εργαστήριο και να τα δώσουν στη συνέχεια και πάλι στον ασθενή, πράγμα που, όπως σας έχω εξηγήσει σε προηγούμενα άρθρα ενέχει αρκετούς κινδύνους.

Σε αυτό που δεν συμφωνώ με όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση της έρευνάς τους είναι πως αυτές οι πρωτεΐνες είναι οι λέξεις με τις οποίες επικοινωνούν τα κύτταρα μεταξύ τους. Η επικοινωνία των κυττάρων, πιστεύω, όπως και πολλοί άλλοι, πως είναι ενεργειακή, γιατί οι ταχύτητες επικοινωνίας οφείλουν να είναι πολύ μεγάλες. Αυτή η άποψη οδήγησε και τον Γερμανό φυσικό Fritz Pop, πριν λίγα χρόνια, να ανακαλύψει το φως που εκπέμπεται από το DNA, το οποίο όπως διαπίστωσε είναι η αιτία έναρξης χιλιάδων χημικών αντιδράσεων στον οργανισμό. Αυτά είναι τα γνωστά πια «βιοφωτόνια». Το αποτέλεσμα αυτής της ενεργειακής επικοινωνίας, προφανώς, οδηγεί στης δημιουργία των πρωτεϊνών οι οποίες αποτελούν  ένα υλικό κομμάτι της εξελικτικής διαδικασίας της αποκατάστασης της βλάβης.

Όπως και αν τις ονομάσει, όμως, αυτές τις πρωτεΐνες κάποιος, η ανακάλυψη είναι εκπληκτική και θα βοηθήσει πολύ τους ασθενείς που παρουσιάζουν έμφραγμα μυοκαρδίου ώστε να έχουν μία γρήγορη ανάρρωση. Η ιατρική προχωράει σε ωραίους δρόμους!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.