Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι αναποφλοίωτοι σπόροι


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Έχετε βάλει τα ολικής άλεσης ζυμαρικά και τους αναποφλοίωτους σπόρους στη διατροφή σας ή ακόμη; Μην το καθυστερείτε, γιατί όλα τα πιο πάνω, εκτός από το ότι είναι πιο νόστιμα, πιο θρεπτικά και σας χορταίνουν με λιγότερη ποσότητα, είναι και πιο υγιεινά.

Οι έρευνες που δείχνουν τα οφέλη μιας τέτοιας διατροφής πληθαίνουν.
Πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Δανία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση αυτών των θρεπτικών συστατικών με την τροφή μας μειώνει την
πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη στη μέση ηλικία. Η έρευνα δημοσιεύθηκε αυτόν τον μήνα στο περιοδικό  Journal of Nutrition.

Πριν τρία χρόνια μία άλλη σχετική έρευνα είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2015 στο περιοδικό JAMA Internal Medicine. Σε αυτήν διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση αναποφλοίωτων σπόρων και ολικής άλεσης ζυμαρικών οδηγεί σε πτώση της θνησιμότητας, ιδιαίτερα αυτής από καρδιαγγειακά επεισόδια. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η αντικατάσταση μίας μερίδας αποφλοιωμένων σπόρων με αναποφλοίωτους μειώνει κατά 4% την συνολική θνησιμότητα και κατά 8% αυτήν από καρδιαγγειακά επεισόδια. Ενώ η αντικατάσταση μίας μερίδας κρέατος με μία μερίδα αναποφλοίωτους σπόρους ανεβάζει αυτό το ποσοστό σε 10% και 20% αντίστοιχα.

Προσθέστε λοιπόν φίλες και φίλοι μου αναποφλοίωτα δημητριακά στο πρωινό σας, αναποφλοίωτο ρύζι στο φαγητό σας και προτιμήστε να τρώτε ολικής άλεσης ψωμί και ζυμαρικά. Θα βοηθήσετε έτσι πολύ την υγεία σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.