Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Η ανθεκτικότητα στα προβλήματα της ζωής


Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους πολύ πιο ανθεκτικούς στα προβλήματα της ζωής και άλλους πολύ πιο ευαίσθητους;

Η αντίληψη που έχουν για τα πράγματα, νομίζω. Οι άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο από τα προβλήματα της ζωής είναι εκείνου που:
1. Πιστεύουν πως η ύπαρξή τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη ζωή, όπως και οι άνθρωποι που συναντάνε σε αυτήν, αποτελούν απλά τυχαία γεγονότα, δίχως ιδιαίτερη σημασία.
2. Πιστεύουν πως ο εγκέφαλος και η λογική είναι η δύναμή τους, δεν ενδιαφέρονται και δεν ασχολούνται με την ενεργειακή τους κατάσταση.
3. Νομίζουν πως φροντίζουν καλά τον εαυτό τους και τους δικούς τους ανθρώπους αγνοώντας το περιβάλλον και το συμφέρον των υπολοίπων ανθρώπων.
4. Θεωρούν τη γη επάνω στην οποία ζουν απλά ένα υλικό σώμα με χώμα, βράχια, νερό και φυτά που τους φιλοξενεί τυχαία.
5. Αδυνατούν να αντιληφθούν το μεγαλείο του σύμπαντος που τους περιβάλλει και τη διασύνδεσή τους με αυτό.  Το βλέπουν απλά σαν ήλιο, φεγγάρι και αστέρια στον ουρανό.

Η αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα διαμορφώνει τη ζωή μας. Αυτή οδηγεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις δράσεις μας. Αν υποφέρουμε στη ζωή, το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε δεν είναι το ποιος μας έφταιξε, αλλά το ποια είναι η αντίληψη που μας οδήγησε εκεί… Αυτή πρέπει να αλλάξει, όχι οι γύρω μας.
Μόνον που δεν συμβαίνει αυτό συνήθως.  Πολύ εύκολα ο άνθρωπος ρίχνει την ευθύνη σε κάποιον άλλον για να ελευθερώσει την δική του συνείδηση. Για να μην υποφέρει ψυχικά. Το άσχημο είναι όμως, ότι έτσι θα υποφέρει περισσότερο, γιατί τίποτα δεν θα διορθωθεί στη ζωή του. Με την ίδια αντίληψη ζωής, σύντομα ένα επόμενο πρόβλημα τον περιμένει και μία επόμενη ταλαιπωρία.

Γιατί δεν είναι μόνος στη ζωή ο άνθρωπος. Είναι κύτταρο της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα είναι ένα όργανο του μεγαλύτερου οργανισμού που ονομάζουμε γη. Η γη είναι ένα κύτταρο του γαλαξία, ο γαλαξίας ένα κύτταρο του γνωστού μας σύμπαντος κ.ο.κ τίποτα δεν είναι ασύνδετο, τα πάντα «υπάρχουν» και μεταβάλλονται μέσα σε ένα  συνεχώς μεταβαλλόμενο, ζωντανό, τεράστιο ΚΑΤΙ στο οποίο οι άνθρωποι έχουν δώσει κατά καιρούς διάφορα ονόματα, όπως Θεός, Άτμαν κ.λπ. Του έδωσαν και μορφή, προκειμένου να το φέρουν πιο κοντά στη δική τους αντίληψη, άλλοτε μορφή ανθρώπου και άλλοτε ζώου.

Η προσπάθεια όμως να το φέρουν οι άνθρωποι αυτό το ΚΑΤΙ  κοντύτερα στην ανθρώπινη αντίληψη, μειώνει αυτόματα  την δύναμη, την ασφάλεια και την γαλήνη που χαρίζει η αποδοχή του μεγαλείου Του. Τυχεροί όσοι δεν χρειάζονται αποδείξεις και εικόνες για να πιστέψουν στην ύπαρξή Του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.