Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Μνήμη και ασθένεια


Κάθε μνήμη συνοδεύεται από κάποιο συναίσθημα. Αυτό το συναίσθημα με την
μορφή κάποιων μικρών ορμονών (νευροπεπτίδια) συνδέεται σε υποδοχείς κυττάρων μας και επηρεάζει τη λειτουργία τους μέσω της επίδρασης που ασκεί στο DNA (γονίδια) του πυρήνα τους. Η μνήμη ενός γεγονότος, τελικά, είναι καταγεγραμμένη σε κάποια κύτταρά μας ως επίδραση στο DNA τους.  Τα κύτταρα αυτά, λειτουργούν πια διαφορετικά, σύμφωνα με τις εντολές του DNA τους.
Όλα τα συναισθήματα δεν καταγράφονται σε όλα τα κύτταρα, αλλά σε κάποια από αυτά. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα διαφόρων οργάνων, όταν τα συναισθήματα είναι αρνητικά.

Προκειμένου να ξαναβρεθούν τα κύτταρα στην αρχική τους κατάσταση, δίχως
την παρέμβαση που έχει κάνει  στη λειτουργία τους κάποια μνήμη, θα πρέπει η μνήμη αυτή να ανασυρθεί, το συναίσθημα με την μορφή νευροπεπτιδίων να ξεκλειδώσει από τα κύτταρα, να κυκλοφορήσει και πάλι στο αίμα και το άτομο να το βιώσει, ώστε να μεταβολιστούν οι μικρές ορμόνες (νευροπεπτίδια) και να αποβληθούν από την κυκλοφορία.

Το να κρατάμε φυλακισμένα παλαιά μας συναισθήματα και να φοβόμαστε να τα νιώσουμε επειδή κάποτε μας ταλαιπώρησαν, δεν είναι, επομένως, σωστή απόφαση. Όσο τα κρατάμε μέσα μας, τόσο ταλαιπωρούμε τα κύτταρά μας. Και όταν πολλές ταλαιπωρίες αθροιστούν, θα οδηγηθούμε σε νόσο, γιατί παρεμποδίζεται με αυτόν τον τρόπο η σωστή λειτουργία των κυττάρων μας.

Είναι καλό να καθαρίζουμε συχνά τα κύτταρά μας από εγκαταστημένα μέσα τους συναισθήματα, όταν αυτά είναι αρνητικά (δημιουργούν την αντίδραση του στρες) και εμποδίζουν την σωστή τους λειτουργία. Είναι καλό να ανασύρουμε τις μνήμες που μας έχουν πονέσει, να κλάψουμε, να επεξεργαστούμε τις συμπεριφορές που μας τα δημιούργησαν και να συγχωρέσουμε όσους μας ενόχλησαν, αλλά και τον εαυτό μας.

Μόνον έτσι, σιγά-σιγά ο οργανισμός μας ολόκληρος θα λειτουργήσει σωστά και θα αποφύγουμε τις ασθένειες.

Μη φοβάστε, φίλες και φίλοι μου τις μνήμες του παρελθόντος. Είναι πια παρελθόν. Οι εικόνες βρίσκονται πια στην φαντασία σας, αλλά όσο τις κρατάτε "ζωντανές" εκεί, τα συναισθήματα μένουν αποθηκευμένα στα κύτταρά σας… 
Μην αφήνετε, λοιπόν, την φαντασία σας να καταστρέφει τη ζωή σας με μία συνεχή αντίδραση στρες. Αναβιώστε τα γεγονότα για μία τελευταία φορά, διαχειριστείτε τα με ωριμότητα και κάντε κάτι που ίσως δεν κάνατε όταν έπρεπε...Κλάψτε, φωνάξτε, πετάξτε πέτρες στη θάλασσα... 
Κάντε ότι θα σας βοηθήσει να πείτε «αντίο» μια για πάντα στα αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος σας και αφήστε τα πίσω σας.
Ξεκινήστε ανανεωμένοι να βιώνετε την υπόλοιπη ζωή σας…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.