Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Αίτια της νόσου Αλτσχάιμερ

Γεια σας φίλες και φίλοι
Πολλές είναι οι έρευνες που γίνονται για την εύρεση των αιτίων της νόσου Αλτσχάιμερ. Υπάρχει η άποψη πως φλεγμονή των νευρικών κυττάρων οδηγεί στην καταστροφή τους, γιατί σε μελέτες έχει διαπιστωθεί πως η νόσος συνοδεύεται από ευρήματα φλεγμονής στον εγκέφαλο.
Πρόσφατη έρευνα μάλιστα έδειξε πως βακτήρια ευθύνονται πιθανά για την φλεγμονή αυτή.
Ερευνητές που μελέτησαν ανθρώπινους εγκεφάλους από δότες, διαπίστωσαν διαφορετικό
αριθμό και τύπους βακτηρίων στον εγκέφαλο ατόμων που δεν έπασχαν από την νόσο σε σχέση με άτομα που έπασχαν από αυτήν. Οι ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας θεωρούν πολύ πιθανόν η φλεγμονή που παρουσιάζεται στους εγκεφάλους των ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ να οφείλεται στα βακτήρια αυτά. 
Μία τέτοια συσχέτιση της νόσου με μικρόβια έχει γίνει και σε παλαιότερες έρευνες.
Αν αυτή η υπόθεση είναι σωστή, η διαχείριση του στρες για άλλη μια φορά φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο σε μία νόσο, γιατί είναι γνωστό πως η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος έχει άμεση σχέση με τα στρες της ζωής και όσο καλύτερη η διαχείρισή τους τόσο αποτελεσματικότερη η δράση του ανοσοποιητικού. Και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που καταστρέφει τα ανεπιθύμητα μικρόβια στον οργανισμό.
Ο σωστός τρόπος ζωής, που επιμένω να δηλώνω πως πρέπει να διδαχθεί στα σχολεία από τα πρώτα χρόνια, μπορεί να βοηθήσει όχι μόνον στην αποφυγή της νόσου Αλτσχάιμερ αλλά σχεδόν κάθε νόσου. Ο τρόπος ζωής δηλαδή που περιλαμβάνει καλή διατροφή, άσκηση, γείωση, χαλάρωση, επαφή με φίλους  και τη φύση, γέλιο και καλή διαχείριση των συναισθημάτων.
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σωστά από νωρίς αν θέλουμε να έχουμε υγεία και μακροημέρευση. Οι έρευνες το αποδεικνύουν όλο και περισσότερο.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.