Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Προσοχή στα αναψυκτικά που πίνετε!

Γεια σας
Σε πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Cell metabolism που αφορά τις γλυκαντικές ουσίες και την επίδρασή τους στον μεταβολισμό, αναφέρονται τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας σχετικά με την επίδραση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών στην όρεξη.

Οι ερευνητές πρόσφεραν σε μύγες διατροφή με διάφορες αναλογίες υδατανθράκων και γλυκαντικών ουσιών. Παρατήρησαν πως όταν διατροφή με μειωμένους υδατάνθρακες συνοδευόταν από την λήψη γλυκαντικών ουσιών, αυξανόταν η λήψη τροφής. Και αυτή η αύξηση ήταν ανάλογη με την
ποσότητα των γλυκαντικών ουσιών που χορηγήθηκαν.

Το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης μελέτης που έδειχνε πως αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων όταν συνοδεύονται από γλυκαντικές ουσίες μειώνει την όρεξη, δεν επαληθεύθηκε στην παρούσα έρευνα.
Όπως λένε οι πιο πάνω ερευνητές, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι έρευνες που συνδέουν τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες με την αύξηση της όρεξης και του βάρους.
Για το θέμα αυτό σας έχω και εγώ μιλήσει αναλυτικά στο βιβλίο μου "πρακτικός οδηγός αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες" όπως και σε αρκετά άρθρα μου, παλαιότερα, σε αυτή την ιστοσελίδα.

Προσοχή λοιπόν στα light αναψυκτικά, φίλες και φίλοι. Σας το έχω πει πολλές φορές και σας το ξαναλέω. Προτιμήστε τα κανονικά αναψυκτικά, αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε τελείως και μειώστε, απλά, την ποσότητά τους, αν θέλετε να παίρνετε λιγότερες θερμίδες.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.