Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Μικρόβια του εντέρου και εγκεφαλικά επεισόδια

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Για τα μικρόβια του εντέρου μας και την σημασία που έχουν αυτά για την υγεία μας, σας έχω πολλές φορές μιλήσει. Ο ρόλος της διατροφής, είναι πολύ σημαντικός για την σωστή αναλογία και λειτουργία αυτών των μικροβίων στον πεπτικό μας σωλήνα. 
Η «σωστή» διατροφή που βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που η αντίδραση του στρες δημιουργεί στο σώμα, για την οποία πολύ συχνά σας μιλάω στις αναρτήσεις μου,  βοηθάει επίσης στην καλή αναλογία και λειτουργία αυτού του μικροβιακού πληθυσμού.
Και η σωστή αναλογία και λειτουργία αυτού του μικροβιακού πληθυσμού έχει
άμεση σχέση με τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, αφού ο μεγαλύτερος αριθμός κυττάρων του ανοσοποιητικού μας εκπαιδεύεται από αυτά τα μικρόβια εκεί μέσα στην κοιλιά μας…
Διπλός, δηλαδή, ο ρόλος της διατροφής και πολύ σημαντικός! Φροντίστε να την εφαρμόσετε στη ζωή σας και να διδάξετε και τα παιδιά σας να τρέφονται σωστά, προκειμένου να έχουν υγεία στη ζωή τους.

Πρόσφατη έρευνα σε ποντίκια, έδειξε, πως η εκπαίδευση των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας συστήματος από τα μικρόβια του εντέρου έχει επίδραση και στην εξέλιξη των βλαβών του εγκεφάλου. Ερευνητές διαπίστωσαν σε ποντίκια, πως αλλαγή που έκαναν στον μικροβιακό πληθυσμό του εντέρου τους, οδήγησε σε μικρότερη έκταση εγκεφαλικής βλάβης, όταν αυτά υπέστησαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αποτέλεσμα αυτό αποδόθηκε από τους ερευνητές  στην διαφορετική λειτουργία κάποιου είδους λευκών αιμοσφαιρίων, στα ποντίκια που είχαν υποστεί αλλαγή του μικροβιακού πληθυσμού του εντέρου τους.

Είναι η διατροφή μας, τελικά, πολύ σημαντικός παράγοντας υγείας και είναι πραγματικά άδικο το πόσοι πολλοί άνθρωποι στην εποχή μας δεν το γνωρίζουν αυτό.
Αποφασίστε, φίλες και φίλοι, να αλλάξετε τη διατροφή σας, χωρίς υπερβολές, προς το καλύτερο. 
Φάτε όσο γίνεται λιγότερα ζωικά προϊόντα, και περισσότερα φυτικά. Προτιμήστε ένα απλό σπιτικό φαγητό ή έστω μία σαλάτα, από τα έτοιμα φαγητά του εμπορίου.  Μην χρησιμοποιείτε για να ζεσταίνετε το φαγητό σας τον φούρνο μικροκυμάτων. 

Ενημερώστε, όσοι διαβάζετε τα άρθρα αυτά, όσους περισσότερους γνωστούς και συγγενείς σας μπορείτε.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.