Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Χειρουργική γονιδίων !!! (25)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Η ιατρική και η βιολογία προχωρούν. Τα γονίδια, ο τρόπος λειτουργίας τους  και οι επιδράσεις του τρόπου ζωής και σκέψης μας επάνω σε αυτήν την λειτουργία, αποτελούν την βάση όλων των ασθενειών, όπως αποδεικνύεται όλο και περισσότερο από τις επιστημονικές έρευνες.

Παρ΄ όλα αυτά όμως, η άποψη πως πρέπει να αλλάξει κάποιος τον τρόπο ζωής και σκέψης του για να θεραπευθεί από την ασθένεια που τον παιδεύει, δεν αποδίδει σε κάποιον οικονομικά οφέλη, όσο και αν είναι λογική και αποδεδειγμένη
αυτή η άποψη από πολλούς επιστήμονες στην εποχή μας.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε τους ίδιους τους ασθενείς ικανοποιεί τις περισσότερες φορές, αφού δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τον κόπο να αλλάξουν συνήθειες και τρόπο σκέψης.

Έτσι, τα οικονομικά συμφέροντα από τη μία, και το χαμηλό επίπεδο αυτογνωσίας και κατανόησης του εαυτού πολλών ανθρώπων ανάμεσά μας, από την άλλη, οδηγούν την ιατρική σε επεμβατικές μεθόδους όλο και πιο εκπληκτικές.

Έχει αρχίσει η χειρουργική των γονιδίων!!!!

Δεν γίνεται αυτό με νυστέρι, βέβαια. Οι συνθετικοί βιολόγοι, όπως ονομάζονται οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτή τη δουλειά, χρησιμοποιούν διάφορα χημικά μόρια (όπως πρωτεΐνες), με τα οποία προσπαθούν να κάνουν γονίδια που η λειτουργία τους οδηγεί σε ασθένεια, να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας, αντικαθιστώντας κάποια τμήματά τους με άλλα.

Είναι εκπληκτικά αυτά τα επιστημονικά επιτεύγματα, ωστόσο, οι αλλαγές της λειτουργίας των γονιδίων δεν γίνονται στον οργανισμό χωρίς λόγο. Τίποτα στον οργανισμό δεν γίνεται χωρίς κάποιο λόγο.  Η εκδήλωση μιας ασθένειας οφείλεται στην προσπάθεια του οργανισμού να αντιμετωπίσει κάτι που εμποδίζει την σωστή του λειτουργία. Και η προσπάθεια αυτή οδηγεί στην αλλαγή  της λειτουργίας κάποιων γονιδίων.

Αν λοιπόν εμείς διορθώσουμε αυτή τη λειτουργία, χωρίς να έχει εκλείψει ο παράγοντας που οδήγησε στην αλλαγή της, δεν ξέρω τι άλλα προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν σε αυτόν τον οργανισμό.

Μένει να περιμένουμε με υπομονή να δούμε πού μας οδηγούν τα νέα επιτεύγματα της ιατρικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.