Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Επιγενετική (οι επιδράσεις στο DNA) (14)

Ο πολύ γνωστός Αμερικανός βιολόγος Bruce Lipton, του οποίου το βιβλίο «biology of belief» έχει μεταφραστεί και στα Ελληνικά, έχει αποδείξει με τις έρευνές του πως τα γονίδια δεν είναι το πεπρωμένο μας, όπως νομίζαμε παλαιότερα.
Με τα πειράματά του διαπίστωσε, πως το περιβάλλον των κυττάρων είναι αυτό που καθορίζει τη λειτουργία των γονιδίων. Γιατί βάζοντας ίδια ακριβώς αρχέγονα κύτταρα (βλαστοκύτταρα) σε διαφορετικά δοκιμαστικά δοχεία και αλλάζοντας το θρεπτικό υλικό στο οποίο καλλιεργούσε αυτά τα κύτταρα από δοχείο σε δοχείο, κατάφερε να
δημιουργήσει διαφορετικών κατηγοριών κύτταρα (μυϊκά, καρδιακά κ.λπ) μέσα σε αυτά τα δοχεία.

Κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα, πως οι διάφορες χημικές ουσίες που μεταφέρονται με το αίμα μας στους διάφορους ιστούς και κυκλοφορούν γύρω από τα κύτταρά μας, είναι αυτές που επηρεάζουν τη λειτουργία των γονιδίων και την διαφοροποιούν. Αυτές οι χημικές ουσίες, προέρχονται από τον αέρα που αναπνέουμε, τις τροφές που τρώμε, ότι έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, καθώς και τα συναισθήματα που νιώθουμε (παραγωγή ορμονών).

Οι απόψεις του αυτές, ενώ στην αρχή –όπως γίνεται σχεδόν πάντα – αμφισβητήθηκαν από πολλούς, έγιναν τελικά τα θεμέλια της νέας επιστήμης της «Επιγενετικής».

Τώρα ξέρουμε δηλαδή, πως ότι τρώμε, ότι εισπνέουμε, ότι βάζουμε στο δέρμα μας και ότι αισθανόμαστε, επηρεάζει τα γονίδιά μας και μπορεί να μας οδηγήσει σε ασθένεια ή υγεία.

Τα πράγματα μοιάζουν αλλά δεν είναι απλά. Τίποτα δεν είναι απλό στη λειτουργία των βιολογικών οργανισμών, ιδιαίτερα αυτόν του ανθρώπου, που είναι ον με συνείδηση. Ικανό δηλαδή να κάνει εκτιμήσεις και συνειρμούς που του δημιουργούν συναισθήματα. Γιατί αυτή η συνείδηση του ανθρώπου, είναι ικανή να αλλάζει τη χημική σύσταση του περιβάλλοντος των κυττάρων, μέσα από την παραγωγή ορμονών.  
Έχουμε έτσι το φαινόμενο, δύο άνθρωποι που τρέφονται με τον ίδιο τρόπο, εισπνέουν τον ίδιο αέρα, βάζουν στο δέρμα τους τα ίδια προϊόντα, να μην είναι βέβαιο πως θα έχουν την ίδια εξέλιξη στην υγεία τους, γιατί αυτή διαμορφώνεται από την αντίληψη που έχει ο καθένας για τα πράγματα και τα συναισθήματα που αυτή η αντίληψη του δημιουργεί (συνείδηση).

Ερευνητές, προχωρούν τώρα το θέμα ακόμη πιο πέρα. Ξέροντας πως στα κύτταρα, μέσα στο σώμα, επιδρούν εκτός από χημικές ουσίες, και ενέργειες, όπως ηλεκτρισμός, μαγνητισμός, φως κ.λπ, άρχισαν να ερευνούν την επίδραση που και αυτές οι ενέργειες μπορεί να έχουν στα γονίδια.
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Μπολόνια, στην Ιταλία, Dr. Carlo Ventura, M.D., Ph.D. κατόρθωσε να επηρεάσει αρχέγονα κύτταρα (βλαστοκύτταρα) και να τα μετατρέψει σε καρδιακά, με την επίδραση επάνω τους μαγνητικών πεδίων πολύ χαμηλής συχνότητας. Διαπιστώθηκε δηλαδή, πως και τα μαγνητικά πεδία είναι ικανά να επηρεάσουν τα γονίδια.

Ξέροντας ότι αρχέγονα κύτταρα βρίσκονται μέσα μας σε διάφορα σημεία του σώματός μας και ξέροντας επίσης πως τέτοιας συχνότητας μαγνητικά πεδία δημιουργούνται μέσα στο σώμα μας από την κίνηση του ηλεκτρισμού που παράγεται σε αυτό συνεχώς, όχι μόνον σε όργανα όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά μας, αλλά ακόμη και στους μυς μας με κάθε κίνησή μας, είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος πως τα «θαύματα της ιατρικής» όπως αποκαλούνται από πολλούς οι αυτόματες ιάσεις, έχουν τελικά την πρακτική τους εξήγηση και θα έπρεπε, επιτέλους, να αρχίσει να ενημερώνεται ο κόσμος γι αυτό.

Και μη ξεχνάμε, πως όλες οι ενέργειες που παράγονται στο σώμα επηρεάζονται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας, που με τη σειρά του επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας ! 

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.