Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Γαύρος φούρνου (13)

Γεια σας
Σήμερα μαγείρεψα γαύρο με πατάτες στον φούρνο. Το φαγητό έγινε πεντανόστιμο και αποφάσισα να σας πω την συνταγή του, μήπως και κάποιοι ή κάποιες από εσάς δεν έχουν φτιάξει έτσι τον γαύρο άλλη φορά. Οι φέτες ντομάτας και οι πιπεριές που έβαλα επάνω από τα ψαράκια, τα κράτησαν μαλακά και δεν ξεράθηκαν στον φούρνο, ενώ οι λεπτοκομμένες πατάτες έγιναν πολύ νόστιμες ψημένες μέσα στο ζουμί από τα ψαράκια και τα λαχανικά. Δοκιμάστε αυτό το φαγητό όσοι δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Είμαι βέβαιη πως θα σας αρέσει πολύ.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Γαύρος με πατάτες φούρνου (4-6 μερίδες)

1/2 κιλό γαύρος 
4 μέτριες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μεγάλη ντομάτα, ή 2 μικρότερες
1 πιπεριά
1/2 λεμόνι (ακέρωτο) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες με τη φλούδα 
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι (όχι γεμάτο)
αλάτι (2 κ. γλυκού), πιπέρι, ρίγανη

Γαύρος με πατάτες φούρνου
Σε ταψί βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, να σκεπάσουν την βάση του. Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα σε ροδέλες. Από πάνω μοιράζουμε τον γαύρο (καθαρισμένο από κεφάλια και εντόσθια) σε όλο το ταψί. Επάνω από τα ψάρια, μοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού κομμένες στα 4 και στην συνέχεια τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες, και από πάνω τις πιπεριές κομμένες και αυτές σε μισές ροδέλες. 
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με το λάδι και 1 ποτήρι νερό (όχι γεμάτο).
Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.