Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Τα αρνητικά μας συναισθήματα, οι επιπτώσεις τους και η διαχείρισή τους (32)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα αρνητικά συναισθήματα είναι συνυφασμένα με την υλοποίηση του ανθρώπου. Δεν είναι κάτι κακό για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε. Δεν υπάρχει άνθρωπος από την παιδική του ακόμη ηλικία, που να μην έχει νιώσει κάποιο αρνητικό συναίσθημα σε διάφορες στιγμές της ζωής του.
Οι πέντε αισθήσεις μας με τις πεπερασμένες ικανότητές τους, δημιουργούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο την εικόνα του ανθρώπου αποκομένου από την υπόλοιπη φύση και τα πλάσματά της. Οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται πως η ύπαρξή μας τελειώνει στο δέρμα που περιβάλλει το κορμί μας. Αυτή η αίσθηση αποκοπής από το Όλο (που είναι αγάπη και  δημιουργία), οδηγεί στο αίσθημα του φόβου.

Η αντίληψη όμως αυτή είναι όμως απόλυτα λανθασμένη, αφού τώρα πια είναι γνωστό από την φυσική και την  βιολογία πως είμαστε ενεργειακά όντα, όπως όλα όσα υπάρχουν γύρω μας μέσα σε αυτό που ονομάζουμε «κόσμο» μας. Είμαστε στη βάση μας πυκνή ενέργεια, εκπέμπουμε γύρω μας ενέργεια και αυτή μας  ενώνει με όλα και όλους τριγύρω μας, αλλά και με όσα αδυνατούν οι αισθήσεις μας να αντιληφθούν.

Δεν είμαστε απομονωμένοι, επομένως, όπως θέλουν οι αισθήσεις μας να μας κάνουν να πιστεύουμε. Είμαστε κόμβοι ενεργειακοί υφασμένοι μέσα στον ενεργειακό ιστό του σύμπαντος…
Το είδος της ενέργειας που εκπέμπουμε, επηρεάζει όπως γίνεται κατανοητό, όλον τον ενεργειακό ιστό του σύμπαντος. Η ύπαρξή μας δηλαδή είναι πολύ σημαντική για το σύμπαν, επειδή τα συναισθήματα που έχουμε αναπτύξει με την εξέλιξη,  επηρεάζουν την ενέργεια που εκπέμπουμε, άρα επηρεάζουν το σύμπαν ολόκληρο…

Το λυπηρό είναι πως το αίσθημα του φόβου που προκαλεί στον άνθρωπο η λανθασμένη του εντύπωση πως είναι αποκομμένος από το Όλο, οδηγεί, με σκέψεις και συνειρμούς που αυτό δημιουργεί στον εγκέφαλό μας, στα γνωστά μας αρνητικά συναισθήματα. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, έχει διαπιστώσει τώρα η επιστήμη, πως αποδιοργανώνουν τελείως τις ενέργειες που παράγονται και εκπέμπονται από το σώμα μας.

Μόνον όταν γεννιόμαστε, αθώα βρέφη, είμαστε ενεργειακά «λέιζερ». Είμαστε ένα με την Αγάπη από την οποία προήλθαμε γι αυτό και οι ενέργειές μας είναι απόλυτα αρμονικές. Όσο μεγαλώνουμε και αποκτούμε λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας, στηριγμένοι στις πέντε πεπερασμένες αισθήσεις μας, τόσο περισσότερο νιώθουμε φόβο. 
Είναι το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης, που βασίζεται στην λανθασμένη μας αντίληψη για την πραγματικότητα.
Δεν πρέπει να νιώθουμε άσχημα ή να κατηγορούμε τον εαυτό μας για τα αρνητικά μας συναισθήματα λοιπόν. Πρέπει όμως, σιγά-σιγά όσο συνειδητοποιούμε την Αλήθεια, να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την ενότητά μας με όλους και όλα στον κόσμο, να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τον φοβισμένο εαυτό μας, αλλά και όλους τους άλλους γύρω μας φοβισμένους συνανθρώπους που χωρίς να το καταλαβαίνουν δημιουργούν γύρω τους με τους φόβους τους την κόλαση την οποία βιώνουν.

Πρέπει να μάθουμε να συμπονάμε, να συγχωράμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας και όλους τους άλλους, για να αλλάξει σιγά-σιγά αυτή η απαράδεκτη εικόνα της ανθρώπινης κοινωνίας επάνω στη γη. Πρέπει να ξαναγίνουμε Αγάπη, για να εκπέμπουμε αρμονικές ενέργειες γύρω μας. Πρέπει να ξαναγίνουμε ενεργειακά "λέιζερ" όπως ακριβώς μας γεννάει η μητέρα φύση. 
Χρειάζεται πολλή δουλειά, το ξέρω, η συνειδητοποίηση είναι όμως η αρχή.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.