Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ευχάριστα νέα για την νόσο του Πάρκινσον (78)

Πρωτείνες
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Οι πρωτεΐνες, οι δομικοί αυτοί λίθοι του οργανισμού μας, έχουν στον χώρο σχήμα σερπαντίνας, τυλιγμένης στη συνέχεια σε διάφορα σχήματα, όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενο άρθρο. Το σχήμα της τυλιγμένης πρωτεΐνης, είναι συνυφασμένο με τη λειτουργία της.

Τα διάφορα στρες της ζωής, ξετυλίγουν τις πρωτεΐνες, χάνουν αυτές το σχήμα τους και δυσχεραίνεται έτσι η σωστή τους λειτουργία, πράγμα που τις καθιστά επικίνδυνες για την υγεία και ο οργανισμός τις απομακρύνει με ανακύκλωση… όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο.
Έρευνες έχουν δείξει πως ένα είδος πρωτεϊνών (τα ινίδια alpha-synuclein (α-syn)) που έχουν χάσει το κανονικό τους σχήμα και αθροίζονται στον εγκέφαλο, (τα λεγόμενα «σωμάτια Lewy»), είναι υπεύθυνο και για την νόσο του Πάρκινσον. Η άθροιση αυτών των σωματίων στον εγκέφαλο καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα και προκαλεί όλα τα γνωστά συμπτώματα της νόσου.

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε ποντίκια που υπέφεραν από την νόσο, επιστήμονες κατάφεραν χορηγώντας αντισώματα που δρουν ειδικά και καταστρέφουν αυτές τις χαλασμένες πρωτεΐνες του εγκεφάλου ( τα ονομαζόμενα Syn303) να βελτιώσουν κατά πολύ τα συμπτώματα των ζώων. Τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Cell Reports. Οι ερευνητές πιστεύουν πως με την χορήγηση αυτών των αντισωμάτων θα καταφέρουν να αργοπορήσουν την εξέλιξη της νόσου στη συνέχεια και στους ανθρώπους.

Τα αντισώματα παράγονται από τα λευκά μας αιμοσφαίρια.  Τέτοιες λοιπόν μοντέρνες θεραπείες, που χρησιμοποιούν την δύναμη του ίδιου του οργανισμού, είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύπτονται, γιατί είναι απαλλαγμένες παρενεργειών.
Ανακύκλωση πρωτεϊνών

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς, πως οι χαλασμένες πρωτείνες που αθροίζονται στον εγκέφαλο κατά την νόσο του Πάρκινσον, είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης του στρες του οργανισμού (των πολλών ελευθέρων ριζών που δημιουργεί αυτή). Έχει διαπιστωθεί πως σε αυτήν οφείλονται και άλλα νευρολογικά νοσήματα. 
Η σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες δηλαδή, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, βοηθάει πολύ την βελτίωση και αυτών των νοσημάτων. Δεν θα κουράζομαι να σας το λέω, για να σας πείσω να κάνετε κάποια προσπάθεια να αντιμετωπίζετε σωστά τα στρες της ζωής σας και να προστατεύετε την υγεία σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.