Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αν παίρνετε πολύ καιρό φάρμακα για το στομάχι σας... ΠΡΟΣΕΞΤΕ (76)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Τα διάφορα φάρμακα που ελαττώνουν την οξύτητα του στομάχου που παίρνουν πολλοί για να θεραπεύσουν το έλκος ή την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, οδηγούν σε ελλείψεις απαραίτητων για την υγεία συστατικών, όταν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Δυστυχώς, οι ασθενείς δεν είναι ενημερωμένοι γι αυτό και είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν τα φάρμακα αυτά συνεχώς. Αντί να αλλάξουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής που τους έχει δημιουργήσει την ασθένεια, προτιμούν αυτοί να παίρνουν το χαπάκι τους συνεχίζοντας τον ίδιο τρόπο ζωής, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο λύνουν το πρόβλημα.
Το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον δεν λύνεται, αλλά οδηγεί τελικά σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, γιατί μειώνονται έτσι πολύ σημαντικά για την υγεία συστατικά.

Αυτά είναι  το ασβέστιο, η βιταμίνη Β12, η βιταμίνη C, η βήτα-καρωτένη, το χρώμιο, ο σίδηρος, το φολικό οξύ  και ο ψευδάργυρος. Η μείωση των τριών τελευταίων δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντική για την υγεία.
Για τα υπόλοιπα όμως, χρειάζεται να παίρνει τα μέτρα του όποιος συνηθίζει να χρησιμοποιεί για μεγάλο διάστημα φάρμακα που μειώνουν την οξύτητα του στομάχου.

Το σημαντικό είναι να παίρνουν συμπληρώματα ασβεστίου και μαγνησίου, ιδιαίτερα όσοι χρησιμοποιούν τα φάρμακα αυτά  περισσότερο από έναν χρόνο, γιατί εμποδίζεται η απορρόφηση των πιο πάνω συστατικών.
Έλλειψη της βιταμίνης Β12, κάνει πολλά χρόνια να εμφανιστεί, ωστόσο θα πρέπει να την ελέγξει όποιος παίρνει για πολύ καιρό τα φάρμακα αυτά, ιδιαίτερα εάν αρχίσει να νιώθει κούραση και αδυναμία.
Καλό είναι να τα συζητήσετε τα θέματα αυτά με τον γιατρό σας.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει, τα φάρμακα, ως χημικές ουσίες, ωφελούν σε αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένα, αλλά σε κάποια άλλη λειτουργία του οργανισμού δημιουργούν πρόβλημα, άλλοτε μικρότερο και άλλοτε μεγαλύτερο. Είναι οι γνωστές σε όλους «παρενέργειες». 
Η πιο σωστή λύση για κάθε θεραπεία είναι η κατανόηση της ρίζας του προβλήματος και η αντιμετώπισή του εκεί. Και όπως πολλές φορές σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα σας έχω πει, κάτω από όλα σχεδόν τα νοσήματα κρύβεται κακοδιαχειρισμένο στρες από τα διάφορα γεγονότα της ζωής. Είναι απαραίτητο να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε λοιπόν σωστά τα στρες στη ζωή μας. Τα φάρμακα καλό είναι να χρησιμοποιούνται για τόσο διάστημα, όσο χρειάζεται ο οργανισμός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελούν αυτά τη μόνη λύση.

Και μη ξεχνάτε πως δύο κουταλιές μέλι πασπαλισμένες με κανέλα, πριν από το γεύμα βοηθούν στην μείωση της γαστρικής οξύτητας και κάνουν πιο εύπεπτο και το πιο βαρύ γεύμα, όπως έχουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση.

Με αγάπη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.