Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αναγνωρίστε και αγαπήστε τον εσωτερικό εαυτό σας (11)

Αν το σώμα σας έχει εμφανίσει κάποια ασθένεια, ψάξτε βαθιά μέσα σας να βρείτε τον υπεύθυνο…
Είναι καλά κρυμμένος στο βάθος της ύπαρξής σας, πονεμένος, ταλαιπωρημένος και φοβισμένος…
Ανακαλύψτε τον… Συμπονέστε τον… Συγχωρέστε τον… Αγαπήστε τον…

Δεν φταίει αυτός. Κάποια βάρη του κληρονόμησαν οι γονείς του πριν ακόμη γεννηθεί, και κάποια του δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι στη συνέχεια, χωρίς να το έχουν αντιληφθεί, καθώς τον πρόσεχαν και τον μεγάλωναν.
Το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης φέρουν αυτοί που κυβερνούν την κοινωνία. Πολιτικοί και θρησκευτικοί αρχηγοί. Αυτοί γνωρίζουν και όμως αφήνουν τα πράγματα ως έχουν (δεν εκπαιδεύουν δηλαδή σωστά τους ανθρώπους), μια που αυτό συμφέρει τους ίδιους, γιατί είναι ευκολότερο να ασκείς εξουσία και να απολαμβάνεις τα οφέλη της, όταν έχεις να κάνεις με φοβισμένους και πονεμένους ανθρώπους.

Όμως και αυτοί τελικά, κρύβουν κάποιον πονεμένο και ταλαιπωρημένο στο βάθος εαυτό, γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αντέχουν να βλέπουν ή να κάνουν αυτοί οι ίδιοι ανθρώπους να υποφέρουν, μόνον και μόνον για να απολαμβάνουν εκείνοι πολυτέλειες και ανέσεις, θεωρόντας τον εαυτό τους "εξουσία"…
Αυτό είναι και το νόημα, νομίζω, των τελευταίων λόγων του Ιησού επάνω στον σταυρό «Πάτερ άφες αυτοίς…»

Πέφτει σε εμάς τους ίδιους, τελικά, το βάρος να ανακαλύψουμε την αλήθεια για τον εαυτό μας και τους άλλους. Όσοι κατά καιρούς ανακάλυψαν αυτήν την αλήθεια και προσπάθησαν να την διδάξουν και στους υπόλοιπους ανθρώπους, αντιμετωπίστηκαν βίαια από τα εξουσιαστικά συμφέροντα και  τα λόγια και τα έργα τους έγιναν «παραμύθια» με κρυμμένη στο βάθος τους την  αλήθεια, έτσι, που μόνον λίγοι να μπορούν να την αντιληφθούν.

Αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ υπάρχει όμως μέσα μας. Το σώμα μας το ξέρει αφού είναι υλοποιημένο από αυτήν. Την χρειάζεται ελεύθερη και δυνατή για να το υλοποιεί σωστά και να παραμένει γερό και δυνατό.
Μην αφήνετε τον φοβισμένο και ταλαιπωρημένο από την κοινωνία εαυτό, που κρύβεται στο βάθος της ύπαρξής σας, να εμποδίζει το έργο αυτής της αλήθειας, με τους φόβους και τις ανασφάλειές του, που αποδιοργανώνουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς σας. Αφήστε ελεύθερη την ενέργεια που κρύβεται μέσα σε όλους μας να κάνει το έργο της και θα βελτιωθεί όχι μόνον η υγεία σας αλλά και η ζωή σας ολόκληρη.
Προσπαθήστε να μάθετε να διαχειρίζεστε τα αρνητικά συναισθήματά σας. Τόσο σε αυτή την ιστοσελίδα, όσο και στο βιβλίο μου "Πρακτικός οδηγός αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες" εκδ. Λοράνδου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σας έχω δώσει αρκετές ασκήσεις γι αυτό τον σκοπό. Δοκιμάστε τις.

Μια μικρή καθημερινή άσκηση που προτείνει η Λουίζ Χέυ είναι η εξής:  Κοιτάξτε κάθε πρωί, σε έναν καθρέφτη, τον εαυτό σας στα μάτια βαθιά, και πείτε σε αυτό το εγώ που ταλαιπωρημένο και φοβισμένο κρύβεται εκεί σε αυτό το βάθος  « Σ' αγαπώ »

Δοκιμάστε την άσκηση καθημερινά και ίσως σε λίγο καιρό ανακαλύψετε πως η υγεία σας έχει βελτιωθεί και πως χρειάζεστε όλο και λιγότερα φάρμακα, όσο και αν δεν το πιστεύετε. Δοκιμάστε την. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Αντίθετα, ίσως κερδίσετε κάτι...


Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.