Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Η σχέση της κατανάλωσης ψαριών με το IQ (50)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Τελικά το FDA (Διοίκηση τροφών και φαρμάκων της Αμερικής) καθώς και το ΕΡΑ (Οργανισμός περιβαλλοντικής προστασίας) κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα, πως οι έγκυες γυναίκες πρέπει να περιλάβουν στη διατροφή τους περισσότερα ψάρια από ότι κάνουν συνήθως, εάν θέλουν να γεννήσουν εξυπνότερα παιδιά. Το ίδιο ισχύει για τις μητέρες που θηλάζουν καθώς και τις γυναίκες που πρόκειται να μείνουν έγκυες.
Ο μέσος όρος κατανάλωσης ψαριών στη διατροφή συστήνεται να είναι τα 225 γραμμάρια την εβδομάδα, ποσότητα που ισοδυναμεί με 3 περίπου μερίδες. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, που θα πρέπει να μάθουν από μικρά να προτιμούν το ψάρι στη διατροφή τους.

Η σύσταση είναι να αποφεύγονται ψάρια που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν υψηλή ποσότητα υδραργύρου,γιατί προηγούμενες έρευνες είχαν συσχετίσει την περιεκτικότητα σε υδράργυτο των ψαριών που κατανάλωναν οι έγκυες μητέρες με την γέννηση παιδιών με το γνωστό σύνδρομο "διάσπασης προσοχής και υπερδιεγερσιμότητας".
Για τον τόπο μας, η καλύτερη λύση είναι τα μικρά ψάρια (σαρδέλα, γάβρος, γαρίδες) αλλά και όποια άλλα ψάρια προέρχονται από δικές μας θάλασσες (τουλάχιστον προς το παρόν…).

Το FDA κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα, γιατί έρευνες διαπίστωσαν πως οι Αμερικανίδες τρώνε πολύ λίγο ψάρι. Το 75% από αυτές τρώνε λιγότερο από μία μερίδα την εβδομάδα.
Στην συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης ψαριών εβδομαδιαία, κατέληξαν οι πιο πάνω επιτροπές της Αμερικής, μετά από μελέτη πολλών ερευνών  στις οποίες διαπιστώθηκε πως  τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που κατανάλωναν μεγαλύτερη ποσότητα ψαριών είχαν υψηλότερο IQ. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το πληροφορηθεί ο κόσμος, όπως είπαν.

Γι αυτό λοιπόν σας ενημερώνω και εγώ. Βάλτε περισσότερο ψάρι στη διατροφή σας, ιδιαίτερα εάν είστε γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή πρόκειται να μείνετε έγκυες, και μάθετε τα παιδιά σας από νωρίς, να τρώνε και αυτά ψάρι. Είναι μια πολύ υγιεινή διατροφή. Εχουμε μιλήσει άλλωστε για τα οφέλη αυτής της διατροφής και σε προηγούμενο άρθρο.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.