Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Το μητρκό στρες μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργίες, τα παιδιά που θα γεννηθούν (72)

Γεια σας και πάλι
Τα στρες της ζωής, επηρεάζουν την λειτουργία των κυττάρων και οδηγούν σε διάφορα νοσήματα όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει. Επηρεάζουν και τα γονίδιά μας, όπως έχει ανακαλύψει η νέα επιστήμη  η λεγόμενη «Επιγενετική».

Το γεγονός είναι πως, εάν δεν διαχειριζόμαστε σωστά τα στρες στη ζωή μας, ακόμη και εάν δεν αρρωστήσουμε εμείς οι ίδιοι,  κινδυνεύουν να αρρωστήσουν τα παιδιά μας,  από τα επηρεασμένα, λόγω των δικών μας στρες, γονίδια που θα τους μεταφέρουμε.
Όλο και περισσότερες έρευνες καταλήγουν σε αυτό το αποτέλεσμα. Και η πιθανότητα αυτή αυξάνει, όσο μεγαλύτερα σε ηλικία είναι τα άτομα που τεκνοποιούν, γιατί όσο ζουν, βάλλονται όλο και από περισσότερα στρες.

Έχουν οι νέοι άνθρωποι ευθύνη για τις επερχόμενες γενεές!!! Δεν θα κουράζομαι να σας το λέω… Πρέπει εγκαίρως, στα σχολεία, οι νέοι και οι νέες να μάθουν απλούς τρόπους αντιμετώπισης του στρες, βοηθώντας έτσι όχι μόνον την δική τους υγεία, αλλά και των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως εγκυμονούσες γυναίκες που αντιμετωπίζουν ψυχικά στρες όπως ένα διαζύγιο, απώλεια δουλειάς, ή πένθος έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδιά που θα εμφανίσουν αλλεργίες είτε με τη μορφή του άσθματος, είτε με τη μορφή εκζέματος κ.λπ.
Παρ΄ ότι η έρευνα αυτή, όπως οι περισσότερες έρευνες,  έχει και σημεία που χρειάζονται περισσότερη ανάλυση και διερεύνηση, δεν παύει να δείχνει,  ότι πράγματι υπάρχει κάποια συσχέτιση του στρες της μητέρας με τις παιδικές αλλεργίες, όπως είπε στο πρακτορείο Ρόϊτερς ο Δρ Alet H. Wijga από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας, (όταν κλίθηκε να συζητήσει τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής) και το θέμα χρειάζεται περισσότερη ακόμη μελέτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό J Allergy Clin Immunol 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.