Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του στην υγεία (48)

Γεια σας
Καινούργια ευχάριστα νέα υπάρχουν για το πολύ γνωστό σε όλους πράσινο τσάι.

Ελβετοί ερευνητές διαπίστωσαν πως το θαυματουργό αυτό αφέψημα, βοηθάει και την εγκεφαλική λειτουργία, εκτός των άλλων. Το πράσινο τσάι, επειδή δεν υφίσταται μεγάλη επεξεργασία μέχρι να φτάσει στο φλιτζάνι μας, διατηρεί τις πολλές κατεχίνες που περιέχει, αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στη εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών οξυγόνου με τις οποίες βλάπτεται ο οργανισμός μας, καθώς αυτές δημιουργούνται σε περίσσεια από τις ορμόνες του στρες.
Το θαυματουργό αφέψημα έχει βρεθεί  (από παλαιότερες έρευνες) πως μειώνει την χοληστερίνη και βοηθάει στην καλή κατάσταση των αγγείων μας, βοηθώντας έτσι στην μείωση της πίεσης, την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και την βελτίωση της γενικής κατάστασης των διαβητικών ασθενών. Κάποιες έρευνες του αποδίδουν μάλιστα και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Σε πρόσφατη έρευνα ωστόσο Ελβετών επιστημόνων, κατά την οποία μελετήθηκε με MRI η εγκεφαλική λειτουργία ατόμων που τους δόθηκε να πιουν πράσινο τσάι πριν από  κάποια τεστ μνήμης που κλήθηκαν να κάνουν, διαπιστώθηκε πως είχαν αυξηθεί οι συνδέσεις των νευρικών κυττάρων μεταξύ του βρεγματικού και του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου τους, πράγμα που οδηγούσε σε καλύτερη γνωστική ικανότητα και απομνημόνευση. 

Η έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Psychopharmacology και ο καθηγητής Stefan Borgwardt που ρωτήθηκε γι αυτήν είπε πως θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της άνοιας και άλλων νευροψυχιατρικών παθήσεων.
Με αγάπη

* Λίγες σταγόνες λεμονιού στο φλιτζάνι, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δράση του πράσινου τσαγιού και ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρέπει το αφέψημα να βράζεται, γιατί καταστρέφονται τα οφέλημα συστατικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.