Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Υγεινή διατροφή/χοληστερίνη (11)

Τα αβγά δεν ανήκουν πια στις «κακές» τροφές.
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Επιστήμονες επαναπροσδιόρισαν τα οφέλη και τις βλάβες από τα αβγά στην υγεία μας και τα έβγαλαν από τις απαγορευμένες τροφές όσον αφορά την χοληστερίνη και τις καρδιοπάθειες.
Έρευνες των τελευταίων ετών (πάνω από 200 την τελευταία 25ετία) έδειξαν πως η κατανάλωση αβγών δεν βλάπτει τα αγγεία μας, όπως πίστευαν παλαιότερα, και επομένως δεν πρέπει αυτά να είναι μία απαγορευμένη τροφή για τους καρδιοπαθείς.
Αυτό που βλάπτει το εσωτερικό των αγγείων και δημιουργεί τις αρτηριοσκληρωτικές πλάκες είναι κυρίως η κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών που βρίσκονται σε τροφές όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα,  κρέατα, μπισκότα και άλλα γλυκά του εμπορίου, διάφορα σνακς  κ.λ.π. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Μπορείτε να ξαναδείτε το σχετικό άρθρο κάνοντας κλικ εδώ.
Άλλωστε τα αβγά, όσο βελτιώνονται οι συνθήκες διατροφής των πτηνών, βελτιώνονται ως προς την χοληστερίνη που περιέχουν στον κρόκο τους ενώ αυξάνει σε αυτά η περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, απαραίτητη για τον οργανισμό. Επιπλέον τα αβγά περιέχουν μία ακόμη πολύ χρήσιμη ουσία που λέγεται «χολίνη» έλλειψη της οποίας παρατηρείται σε πολλούς ανάμεσά μας. Ένα αβγό περιέχει το 25% της ποσότητας χολίνης που χρειάζεται την ημέρα ο οργανισμός, και η ουσία αυτή έχει συνδυαστεί με την μείωση της φλεγμονής που είναι αποτέλεσμα των στρες και οδηγεί σε όλες τις βλάβες που αυτά τα τελευταία κάνουν στον οργανισμό.  
Μία σωστή και υγιεινή διατροφή μπορεί επομένως να περιέχει αβγά (όχι όμως καθημερινά), αρκεί αυτά να μην είναι μαγειρεμένα με βούτυρο, μπέικον κ.λ.π. Να μην χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμά τους δηλαδή κορεσμένα λιπαρά.
Με αγάπη

Πηγές:
http://www.cbsnews.com/stories/2011/02/08/earlyshow/health/main7329038.shtml
http://www.health.harvard.edu/press_releases/egg-nutrition
http://www.bhf.org.uk/default.aspx?page=12920
http://www.physorg.com/news139156140.html

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Σοφά λόγια (42)

ΚΑΠΟΙΟΣ  ΕΙΠΕ...

Ο παράδεισος δεν είναι μία νοσταλγία, ούτε –πολύ περισσότερο- μία ανταμοιβή.  Είναι ένα δικαίωμα.


~Οδυσσέας Ελύτης~

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (39)

Το μπότοξ  (botox) δεν διορθώνει μόνον τις ρυτίδες…
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για το μπότοξ (αλλαντική τοξίνη) θα σας μιλήσω σήμερα. Η ουσία αυτή είναι μία τοξίνη (βλαβερή δηλαδή ουσία, γιατί μπλοκάρει τα σήματα που δίνονται από τα νεύρα) η οποία παράγεται από ένα βακτήριο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση, το βακτήριο της αλλαντίασης.
Σε μικρές όμως δόσεις, η ουσία αυτή χρησιμοποιείται μέχρι τώρα για την πρόκληση μυϊκής χαλάρωσης η οποία οδηγεί σε μείωση των ρυτίδων, σε ελάττωση της υπεριδρωσίας μασχαλών, πελμάτων και παλαμών, σε βελτίωση της σπαστικότητας των μυών, ακόμη και σε βελτίωση της κεφαλαλγίας, όταν αυτή οφείλεται σε σύσπαση των μυών του κρανίου (αποτέλεσμα του στρες).
Πρόσφατα όμως ερευνητές επιστήμονες ανακάλυψαν μία ακόμη χρήση της ουσίας αυτής προς όφελος της υγείας.
Τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός φαρμάκων, όσο και η Ευρώπη με βάση τις τελευταίες έρευνες επάνω στο θέμα, έδωσαν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου το πράσινο φως για την χρησιμοποίησης της ουσίας αυτής στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της «υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης».  
Η πάθηση αυτή παιδεύει πολλούς και πολλές, γιατί στην περίπτωση αυτή, σπασμοί της κύστης που δεν μπορεί το άτομο να ελέγξει, οδηγούν σε συχνή τάση προς ούρηση και αδυναμία συγκράτησής της.
Οι ερευνητές είδαν λοιπόν, πως μία ένεση της ουσίας αυτής (μπότοξ) στην ουροδόχο κύστη (γίνεται με κυστεοσκόπηση), μπορεί να την χαλαρώσει και να αυξήσει την ικανότητά της για συγκράτηση των ούρων και τα αποτελέσματα αυτά φτάνουν να διαρκούν μέχρι και εννέα μήνες.
Μεγάλη ανακούφιση θα αισθανθούν όσοι και όσες υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα, ιδιαίτερα άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή από βλάβες της σπονδυλικής στήλης, που σε μεγάλο ποσοστό (60 -80%) αντιμετωπίζουν παρόμοια συμπτώματα.
Δεν παύει βέβαια η θεραπεία αυτή (όπως όλες) να έχει και τις παρενέργειές της που μπορεί να οδηγήσουν σε ανάγκη καθετηριασμού της κύστης, όμως  όσοι πάσχουν από τα πιο πάνω νοσήματα και υποφέρουν από "υπερδραστήρια κύστη" και τα συμπτώματά της, αξίζει να δοκιμάσουν.  
Με αγάπη

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ενεργειαkή εναρμόνιση -coherence- (3)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όσο και αν είναι κουραστικό να μιλάει κανείς για το ίδιο θέμα ξανά και ξανά, εγώ έχω αποφασίσει να συνεχίσω να σας μιλάω τακτικά για την εναρμόνιση (coherence) των ενεργειών του κορμιού μας και τον σημαντικό ρόλο που έχει αυτή η εναρμόνιση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα.
Είναι παγκόσμια η προσπάθεια αυτή, και στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι πολλοί οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτήν.
Το θέμα δεν είναι βέβαια καινούργιο, όλες οι θρησκείες, σχολές εσωτερισμού αλλά και μαγείας, ασχολούνται με αυτό από αιώνες τώρα, αλλά αυτές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τα πολύ «λογικά» μυαλά να δεχτούν τις διδασκαλίες τους και να ακολουθήσουν τις τακτικές τους.
Έτσι η πνευματικότητα και ο εσωτερισμός έχουν παραμείνει κτήμα των ολίγων και εκλεκτών, ή των πολύ αγνών καλοκάγαθων θρησκευόμενων ανθρώπων.
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες όμως, υπάρχουν και ζουν επάνω σε τούτη τη γη εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για την ενεργειακή τους φύση. Άνθρωποι που έχοντας την ορατή ύλη  σαν μόνη πραγματικότητά τους, άγονται και φέρονται από τις διάφορες εξουσίες, πολιτικές και θρησκευτικές, που τους θέλουν διαιρημένους σε ομάδες κοινωνικές, θρησκευτικές, πολιτικές, γιατί μόνον έτσι μπορούν να τους ελέγχουν και να τους εκμεταλλεύονται.
Στην εποχή μας όμως, επιτέλους η επιστήμη έφτασε να αποδείξει πως το υλικό μας σώμα, αυτό το σώμα που οι διάφορες εξουσίες τόσο εύκολα θυσιάζουν καθημερινά σε κάθε είδους πολέμους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είναι ένα σύνολο από σοφά, δημιουργημένα από συμπυκνωμένη ενέργεια, σύμπαντα (τα κύτταρά μας) που συνεργάζονται μεταξύ τους με εκπληκτική τελειότητα.
Αυτή η συνεργασία οδηγεί στην παραγωγή πολλών διαφορετικών ενεργειών μέσα στο κορμί μας.  
Στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά γι αυτές. Εδώ όμως θα σας τις αναφέρω εν συντομία. Στο σώμα μας παράγεται λοιπόν χημική ενέργεια (από τον μεταβολισμό των τροφών), ηλεκτρισμός με την μορφή κινουμένων ηλεκτρονίων, καθώς και ηλεκτρισμός με την μορφή κινουμένων πρωτονίων από τη διάσπαση των μορίων του νερού, παράγεται επίσης φως, με τη μορφή φωτονίων που εκπέμπονται από το DNA μας, ακόμη και «τσουνάμι»(σολιτόνιο) έχει βρεθεί ότι παράγεται μέσα στις πρωτεΐνες μας.
Αυτές οι ενέργειες τώρα όταν είναι εναρμονισμένες (δικός μου ο όρος για ευκολότερη κατανόηση), βρίσκονται δηλαδή σε συμφωνία (coherence), ο οργανισμός μπορεί να τις αθροίζει ή να τις αναιρεί ανάλογα με τις ανάγκες του, ώστε να λειτουργεί σωστά, αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία του που μπορεί να οδηγήσουν σε νόσο.
Οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες θρησκείες, όπως τρόποι προσευχής και διαλογισμοί, αλλά και οι απλές ασκήσεις στηριγμένες σε έρευνες ιατρικής και ψυχολογίας που σας δίνω εγώ στα βιβλία μου και σε αυτόν τον ιστότοπο, αποσκοπούν σε αυτή την εναρμόνιση.
Η βασική επιδίωξη είναι μέσα από αυτή την εναρμόνιση να βοηθήσει κανείς την υγεία του, οι τεχνικές όμως αυτές αν συνδυαστούν με σωστή ελαφριά υγιεινή διατροφή, μελέτη σχετικών θεμάτων και συνεχή ενδοσκόπηση, μπορούν να οδηγήσουν την αντίληψή μας πολύ πέρα από τις πέντε γνωστές αισθήσεις μας και να διευρύνουν το νόημα της ζωής μας, αλλά αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση σε μία ιστοσελίδα σαν αυτή, που διαπραγματεύεται θέματα υγείας.
Γι αυτό θα σταματήσω εδώ, αφού πρώτα σας συμβουλέψω άλλη μία φορά να δοκιμάσετε να ασκηθείτε με τις ασκήσεις ενεργειακής εναρμόνισης και διαχείρισης συναισθημάτων που σας έχω δώσει στις αντίστοιχες στήλες (ετικέτες).

Σας αναφέρω και την διαχείριση των συναισθημάτων, γιατί χωρίς αυτήν δεν είναι εύκολο να πετύχετε την ενεργειακή σας εναρμόνιση, όπως σας έχω ξαναπεί. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι το χειρότερο από τα στρες της ζωής και το πιο καταστροφικό για την υγεία μας, γι αυτό η διαχείριση των συναισθημάτων μας είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Με αγάπη     


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Υγιεινές συνταγές/λαχανικά (11)

Γεια σας
Μία νοστιμότατη και πολύ υγιεινή συνταγή που μπορεί πολύ ωραία να προσφερθεί σαν ένα πρώτο πιάτο συνοδευόμενο από μία πράσινη σαλάτα, θα σας δώσω σήμερα.
Όπως συχνά συμβαίνει η συνταγή προέκυψε όταν προσπάθησα πριν λίγες ημέρες να φτιάξω κάτι γρήγορο να φάω με ότι υλικά είχα στη διάθεσή μου εκείνη τη στιγμή. Δοκιμάστε την και πέστε μου εάν θέλετε τη γνώμη σας.

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πουρέ γλυκοπατάτας
Πιπεριές Φλωρίνης
Γλυκοπατάτες λευκές
Κρεμμύδι λεπτοκομμένο
Μαϊντανός
Τυρί τριμμένο (πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα)
Πιπέρι


Αναλογίες: υπολογίστε για κάθε 3 μεγάλες πιπεριές, μία μεγάλη γλυκοπατάτα ένα μεγάλο κρεμμύδι, τρεις κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό και τρεις κουταλιές τριμμένο τυρί.  

Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου τις πιπεριές μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει λίγο η φλούδα τους (τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, αλλά προσέχουμε να μην τις πολυψήσουμε και μαλακώσουν πολύ), μέσα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε από τον φούρνο, γυρίζουμε προς τα επάνω τις άκρες της λαδόκολλας, κλείνουμε μέσα της τις πιπεριές, και τις αφήνουμε εκεί τυλιγμένες να κρυώσουν και να μαλακώσει η φλούδα τους, ώστε να αφαιρείται εύκολα.
Τις καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα σπόρια όταν κρυώσουν και τις ανοίγουμε με μαχαίρι.

Στο μεταξύ, στον αχνό ψήνουμε τις γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες για να ψηθούν γρήγορα.Όταν μαλακώσουν και  όσο είναι ακόμη ζεστές τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, τις ανακατεύουμε με το τυρί και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τους προσθέτουμε  κρεμμύδι που το έχουμε λεπτοκόψει, το έχουμε αφήσει γαι 5 λεπτά να μαριναριστεί σε ζεστό νερό με λίγο ξύδι και στη συνέχεια το έχουμε στύψει καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα της γλυκοπατάτας τις πιπεριές μας και τις κλείνουμε σαν φάκελλο.
Σερβίρονται κρύες ή χλιαρές, μαζί με μία πράσινη σαλάτα.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το ξέρετε ότι... (25)


Η κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (ψητού ή σχάρας, όχι τηγανητού) βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να πάθουμε νόσο Αλτσχάϊμερς;


Πηγή: http://www.rsna.org/
            http://www.naturalnews.com/034276_fish_consumption_Alzheimers_disease.html

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.