Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τα αποτελέσματα του χειρισμού τη "πανδημίας"

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Κάποιοι μιλούσαμε πολύ για όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που ο χειρισμός της γνωστής πρόσφατης «πανδημίας» θα είχε σε μικρούς και μεγάλους. Πολλοί μας κορόιδεψαν και άλλοι μας αντιμετώπισαν εχθρικά… Ωστόσο όλα όσα είχαμε επισημάνει βγήκαν αληθινά.

Ένα από αυτά ήταν, πως το πολύ στρες που δημιουργήθηκε με αυτούς του χειρισμούς θα επηρέαζε την υγεία, ψυχική και σωματική τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων σε ηλικία. Φαινόταν αστείο σε πολλούς,

και μάλιστα συναδέλφους, όμως η βία έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην νεολαία. Είναι αποτέλεσμα του έντονου στρες που επί δύο και περισσότερα χρόνια τους επιβλήθηκε, στερώντας τους τη χαλάρωση που δίνει η κοινωνικοποίηση, η άσκηση στον καθαρό αέρα και τη φύση και το γέλιο. Το βρίσκω πολύ ψεύτικο και κοροϊδευτικό να συζητιέται το θέμα στα ΜΜΕ σαν κανείς να μην ξέρει ποιος φταίει…

Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, τα αποτελέσματα αυτής της απαράδεκτης, έξω από κάθε λογική, κατάστασης που βιώσαμε ήταν αρνητικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν μείωση της γνωστικής ικανότητας στους άνω των 50, ανεξάρτητα με το αν αυτοί νόσησαν από τον ιό ή όχι… Διαπίστωσαν δηλαδή τόσο μείωση της μνήμης όσο και της εκτελεστικής ικανότητας.

Για την αιτία, υποθέσεις μόνον μπορούν να κάνουν οι ερευνητές, όπως λένε οι ίδιοι. Αλλά θεωρούν μάλλον πιθανόν να οφείλεται αυτή στην κοινωνική απομόνωση, στην έλλειψη άσκησης και την μείωση γνωστικών διεγέρσεων που δημιούργησε ο εγκλεισμός στα σπίτια.

Πόσο «λάθος» ήταν ο όλος χειρισμός αυτής της κατάστασης θα το κρίνει η ιστορία.  Προσωπικά, όμως, δεν το θεωρώ καθόλου «λάθος». Πίστευα και πιστεύω πως ήταν μία σκόπιμη διατάραξη των δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.