Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Κι άλλη σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου



Για το πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας  η επαφή με τη φύση σας έχω μιλήσει πολλές φορές. Μειώνει αυτή τις βλαπτικές συνέπειες της αντίδρασης του στρες και βοηθάει την υγεία.

Ερευνητές ωστόσο εξακολουθούν να ερευνούν τις επιδράσεις στον οργανισμό αυτής της επαφής προσπαθώντας να ανακαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσφατα, επιστήμονες στο King's College του Λονδίνου μελέτησαν την επίδραση των πουλιών στη ζωή μας και ανακάλυψαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Διαπίστωσαν πως το να παρατηρεί κάποιος ή να ακούει πουλιά βελτιώνει τη ψυχική του κατάσταση και αυτή η βελτίωση διαρκεί μέχρι και οκτώ ώρες…

Η βελτίωση ήταν εμφανής και σε άτομα πάσχοντα από κατάθλιψη. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports και ο υπεύθυνος ερευνητής Ryan Hammoud είπε :

«υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη βιβλιογραφία σχετικά με τα ψυχικά οφέλη που προέρχονται από την επαφή μας με τη φύση και γι αυτό σκεφτήκαμε πως τα πουλιά και το κελάϊδισμά τους θα πρέπει να συμβάλλουν σ΄ αυτό. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αρκετή σχετική έρευνα, γι αυτό αποφασίσαμε να την κάνουμε εμείς. Ελπίζουμε τα αποτελέσματά μας να δείχνουν την σημασία της προστασίας και παροχής χώρων που ενθαρρύνουν την ζωή πουλιών, όχι μόνον για την προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και της ψυχικής μας υγείας»

Η έρευνα διήρκεσε από το 2018 μέχρι το 2021 και έγινε τόσο σε κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής.

Εσείς φίλες και φίλοι; Βγαίνετε συχνά στη φύση; Στέκεστε να ακούσετε πουλιά που κελαηδούν; Φροντίζετε να βρίσκουν νερό και φαγητό οι μικροί φτερωτοί μας φίλοι στον κήπο σας, αν είστε τυχεροί και διαθέτετε κάτι τέτοιο;

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.