Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Απόσπασμα βιβλίου "Πώς να νικήσετε το στρες"

Γεια σας φίλες και φίλοι


Πιο κάτω σας παραθέτω ένα ακόμη μικρό απόσπασμα από το πρώτο μου βιβλίο μου "Πώς να νικήσετε το στρες" του οποίου ετοιμάζεται επανέκδοση εμπλουτισμένη με νέες πληροφορίες και νέα βιβλιογραφία: 

"Το 1998 έγινε μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην Αμερική (20) για να διερευνηθεί η επίδραση τεχνικών χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης στη σύνδεση του εγκεφάλου με το σώμα. Οι ερευνητές με σύγχρονη καταγραφή ΕΕΓ και ΗΚΓ παρατήρησαν τις πιθανές επιδράσεις που θα μπορούσε να έχει η συγκέντρωση της προσοχής στην καρδιά από όσους συμμετείχαν στο πείραμα και παρατήρησαν ότι τόσο πριν όσο και μετά τη συστολή των κοιλιών της καρδιάς  υπήρχε σημαντική επίδραση στο ΕΕΓ. Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι οι τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης σαν αυτήν που μελέτησαν ή άλλες παρόμοιες, πιθανότατα  έχουν αντίκτυπο στην αλληλοεπίδραση των ηλεκτρομαγνητικών  πεδίων καρδιάς και εγκεφάλου και τα οδηγούν σε αρμονική συμφωνία. Η καινούργια ειδικότητα της Νευροκαρδιολογίας που αναπτύσσεται, όπως έχουμε ήδη πει, θα ρίξει πολύ φως στις επιδράσεις και διασυνδέσεις αυτών των δύο ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Σε ένα άλλο βιβλίο που πραγματεύεται μελέτες

πάνω σε αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του σώματός μας, το «Bioelectromagnetic and Subtle Energy Medicine» (21) αναφέρεται πείραμα που έδειξε ότι όταν δύο άτομα ενώνουν τα χέρια τους, ο καρδιακή λειτουργία του ενός επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία του άλλου. Αυτή η επίδραση βρέθηκε να ελαττώνεται αλλά όχι να καταργείται όταν τα άτομα αυτά φορούσαν μονωτικά γάντια. Το συμπέρασμα ήταν πως τα ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς μεταφέρονται στο άλλο άτομο μέσω του δέρματος αλλά και μέσω ηλεκτρομαγνητκής ακτινοβολίας και επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου του.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα άλλο πείραμα με την ίδια καταγραφή σε άτομα που είχαν απλώς καθίσει το ένα απέναντι στο άλλο, χωρίς σωματική επαφή. Και πάλι παρατηρήθηκε η ίδια επίδραση της καρδιακής λειτουργίας του ενός στην εγκεφαλική λειτουργία του άλλου. Το φαινόμενο μειωνόταν με την αύξηση της απόστασης που χώριζε τα δύο υπό εξέταση άτομα, αλλά η συσχέτιση αυτή δεν ήταν γραμμική. Το φαινόμενο δεν συνέβαινε πάντα. Αυτό που αναφέρουν  οι συγγραφείς είναι ότι όταν ένα άτομο κατάφερνε να οδηγήσει σε συμφωνία τη λειτουργία καρδιάς και εγκεφάλου του, (συνοχή -εναρμόνιση- καρδιακού και εγκεφαλικού ρυθμού, όπως καταγραφόταν από τα αντίστοιχα ΗΚΓ και ΗΕΓ) με ειδικές τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, τότε οι πιθανότητες επίδρασης του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της καρδιάς του στα εγκεφαλικά κύματα του άλλου ατόμου ήταν πολύ περισσότερες. Καταλήγουν οι συγγραφείς του βιβλίου πως η συνοχή (εναρμόνιση) των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων καρδιάς και εγκεφάλου είναι πια αποδεδειγμένο  ότι έχει πολλά φυσιολογικά και ψυχολογικά οφέλη και θα έπρεπε να ασκηθούν σε αυτό όλοι οι άνθρωποι προκειμένου  να βοηθήσουν την υγεία τους. Αυτό είναι κάτι που σε όλο τον κόσμο, όπως πολλές φορές μέχρι τώρα έχω αναφέρει, εφαρμόζεται θεραπευτικά όλο και περισσότερο και ο σκοπός της συγγραφής αυτού του βιβλίου, εκτός των άλλων, είναι να το κάνει αυτό γνωστό και στον τόπο μας, τόσο στους συναδέλφους μου  γιατρούς όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το σημαντικό όμως  και συνάμα πρωτοποριακό που προτείνεται από τον πιο πάνω συγγραφέα με βάση τα πειράματα που αναφέρονται, είναι πως θα έπρεπε και αυτοί που περιθάλπουν ασθενείς, γιατροί δηλαδή και νοσηλευτές, να μάθουν τις τεχνικές που οδηγούν σε συνοχή τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της καρδιάς και του εγκεφάλου τους, έτσι ώστε να εκπέμπουν ένα αρμονικά ενισχυμένο ενεργειακό πεδίο γύρω τους που θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα στους ασθενείς τους".    

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου, εμπλουτισμένη με νέες πληροφορίες και νέα βιβλιογραφία, θα είναι σύντομα κοντά σας

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.