Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Άσκηση με άρση βάρους και υγεία

Γεια σας φίλες και φίλοι


Για την άσκηση και τα οφέλη της στην υγεία σας έχω μιλήσει τόσο στα βιβλία μου όσο και σε πολλές αναρτήσεις σε ετούτη εδώ την ιστοσελίδα.

Σας έχω μάλιστα πει ότι άσκηση των χεριών με βαράκια, την οποία ακόμη και άτομα καθηλωμένα σε αναπηρική καρέκλα μπορούν να κάνουν, προσθέτει χρόνια στη ζωή, όσο και αν φαίνεται σε κάποιους υπερβολή.

Νέα έρευνα όμως Ιαπώνων επιστημόνων έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει την άποψη πως η άσκηση με άρση βάρους βοηθάει την υγεία και επιμηκύνει τη ζωή.

Δηλώνουν πως σύμφωνα με

τα δεδομένα της δικής τους έρευνας, η ενδυνάμωση των μυών με την χρήση βάρους οδηγεί σε 15% αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης,  μειώνοντας κατά 17% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, κατά !2%   την εμφάνιση καρκίνου και κατά 17% την εμφάνιση διαβήτη.

Το όφελος είναι σημαντικό και το καλό είναι πως είναι άσκηση που μπορεί να κάνει κάποιος σε κάθε ηλικία και σε κάθε φυσική κατάσταση, εκτός της πλήρους αναπηρίας. Δεν χρειάζονται πολλά για να ασκηθεί κάποιος με βάρη. Ούτε ακριβά μηχανήματα ούτε εκπαίδευση σε γυμναστήρια. Τα βαράκια για τα χέρια και τα πόδια δεν κοστίζουν ακριβά, αλλά ακόμη και με μπουκάλια ή κουτιά αναψυκτικού ή νερού μπορεί να βοηθήσει κάποιος τους μυς του να κινηθούν. Αυτό που χρειάζεται είναι το βάρος να είναι αρκετό ώστε να δυσκολεύει κάπως τις ασκήσεις τις οποίες θα κάνει σε 3 σετ των 12 επαναλήψεων, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για ξεκούραση ανάμεσα σε κάθε σετ.

Δοκιμάστε να βάλετε την άσκηση με βάρη στη ζωή σας. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, τα αποτελέσματα όμως θα είναι σημαντικά για την υγεία και τη ζωή σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.