Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Συναισθηματική νοημοσύνη (7)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Θα κλείσουμε σήμερα το αφιέρωμά μας στην συναισθηματική νοημοσύνη με ένα τελευταίο άρθρο που έχει σχέση με την ενεργειακή μας φύση.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει σε αυτή την ιστοσελίδα, η ύλη είναι πολύ πυκνή ενέργεια,  η οποία γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις μας όταν η πυκνότητά της αυξηθεί τόσο ώστε να καμπυλώσει τον χωροχρόνο. Τα υλικά μας σώματα αποτελούνται σύμφωνα με τη φυσική από συμπυκνωμένη ενέργεια, όσο και αν δεν μπορούμε να  το αντιληφθούμε αυτό.

Πολλές μορφές ενέργειας παράγονται συνεχώς μέσα στον οργανισμό μας, κάποιες από τις οποίες τις γνωρίζουμε. Αυτές είναι η χημική ενέργεια, ο ηλεκτρισμός και ηλεκτρομαγνητισμός, τα φωτόνια (φως), τα φωνόνια (ήχοι) κ.ά

Αυτές όλες οι ενέργειες, πρέπει να λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους

προκειμένου ο οργανισμός μας να λειτουργεί σωστά. Και αυτή η αρμονική συνεργασία των ενεργειών μας εξαρτάται απόλυτα από την λειτουργία της καρδιάς μας. Αυτό το όργανο, με τον ηλεκτρισμό που παράγεται στα κύτταρά του δημιουργεί το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος και επηρεάζει όλες τις ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας.

Όπως αρκετές φορές σας έχω πει, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας. Τα θετικά, που έχουν όλα σαν βάση τους την αγάπη, το κάνουν αρμονικό (συνεκτικό – coherent) ενώ τα αρνητικά (με βάση το φόβο) το αποδιοργανώνουν τελείως. Και μόνον όταν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας είναι αρμονικό γίνεται σωστά η συνεργασία καρδιάς-εγκεφάλου και λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας χαρίζοντάς μας υγεία.

Γι αυτό η εκπαίδευση στη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας αποτελεί ένα σημαντικό εμβόλιο για τον οργανισμό μας. Εμβόλιο για κάθε ασθένεια, πολύ ανώτερο από όλα όσα οι επιστημονικές έρευνες και η τεχνολογία έχουν μέχρι τώρα δημιουργήσει ή πρόκειται μελλοντικά να δημιουργήσουν.  

Η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην υγεία και την μακροημέρευση. Γι αυτό και μαζί με την όλη την υπόλοιπη σωστή διαχείριση του στρες πρέπει να διδάσκεται, όπως πολλές φορές έχω πει, στα σχολεία από νωρίς.

Εύχομαι να δούμε να συμβαίνει σύντομα κάτι τέτοιο στα σχολεία της χώρας μας, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον παράδεισο που μας έχει χαριστεί σε τούτη τη γη.

Με αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.