Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Το ανοσοποιητικό και οι νέες θεραπείες για Covid19

 Γεια σας φίλες και φίλοι

Ο καινούργιος ιός που έχει κάνει την εμφάνισή του στην εποχή μας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις οικονομίες όλων των χωρών καθώς και τεράστια προβλήματα στην ψυχική ισορροπία της ανθρωπότητας, όπως καταγράφεται από τις έρευνες, δεν είναι παρά ένας ακόμη ιός, όπως οι πολλοί άλλοι που μέχρι τώρα έχουμε αντιμετωπίσει στη γη.

Το σώμα μας, έχει ένα πολύ γερό αμυντικό σύστημα εναντίον του, όπως και εναντίον κάθε εχθρικής εισβολής. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σας έχω εξηγήσει λεπτομερειακά και όσο πιο απλά μπορούσα τις εκπληκτικές του ικανότητες

με μία μικρή σειρά άρθρων την οποία μπορείτε να διαβάσετε όσοι ενδιαφέρεστε κάνοντας κλικ εδώ.

Το σύστημα αυτό, είναι ικανό να μας προστατεύει πολύ αποτελεσματικά, αν εμείς το αφήνουμε ανεμπόδιστο να δρα, όπως πολύ καλά αυτό γνωρίζει. Δυστυχώς, όμως, τα διάφορα στρες της ζωής και κυρίως τα αρνητικά συναισθήματα (που ταλαιπωρούν τόσο εμάς τους ανθρώπους), με τις ορμόνες και τις άλλες χημικές ουσίες που παράγονται εξ αιτίας τους κατά την αντίδραση μάχης ή φυγής που προκαλούν, αποσυντονίζουν τη λειτουργία αυτού του συστήματος τόσο, που πολλές φορές αντί να στρέφεται αυτό εναντίον του εχθρού (ιοί, μικρόβια κ.λπ) στρέφεται εναντίον των ίδιων μας των κυττάρων, οδηγώντας τον οργανισμό σε ασθένειες, όπως τα αυτοάνοσα, ο καρκίνος κ.λπ.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις επιπλοκές του καινούργιου ιού, που προβληματίζουν τους ειδικούς. Ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί πολύ εύκολα να αντιμετωπίσει όχι μόνον αυτόν τον ιό αλλά οποιονδήποτε άλλον, ενώ ένα αποδιοργανωμένο ανοσοποιητικό δημιουργεί διάφορα προβλήματα στον οργανισμό, στην προσπάθειά του να τον προστατεύσει…

Τα παιδιά νοσούν κατά γενική ομολογία λιγότερο και πολύ πιο ελαφρά από αυτόν, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη βλαφτεί από τα στρες της ζωής, πράγμα που συμβαίνει στους περισσότερους ενήλικους και ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες. Προσωπικά θεωρώ πως τα παιδιά είναι ο κατάλληλος πληθυσμός για την δημιουργία αντισωμάτων εναντίον αυτού του ιού και θα έπρεπε να αφήνονται ελεύθερα να ζουν δίχως μάσκες και ταλαιπωρίες. Το λέω αυτό από την αρχή της επιδημίας. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού στοχεύουν τα μέτρα που παίρνονται γι αυτά στα σχολεία κ.λπ…

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους επιτέλους  ερευνητές από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Washington στο  St. Louis, σκέφτηκαν τα πιο πάνω,  πως δηλαδή η ανεπάρκεια της λειτουργίας του ανοσοποιητικού οδηγεί τον κόσμο στις μονάδες εντατικής θεραπείας από αυτόν τον ιό, και συμπέραναν πως στη θεραπεία πρέπει να προστεθεί διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος και όχι καταστολή του, όπως γίνεται μέχρι τώρα σε κάποιες θεραπείες. Αυτή η στρατηγική δημοσιεύτηκε ήδη σε δύο ιατρικά περιοδικά. Το JAMA Network Open και το JCI Insight. 

Οι πιο πάνω ερευνητές διαπίστωσαν πως στο αίμα των ασθενών που καταλήγουν στις ΜΕΘ όχι μόνον κυκλοφορούν λιγότερα κύτταρα του ανοσοποιητικού, αλλά και αυτά που κυκλοφορούν, δεν εκκρίνουν τη σωστή ποσότητα κυτοκινών (χημικές ουσίες που παράγονται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και ενεργοποιούν την λειτουργία άλλων κυττάρων), όπως θα έπρεπε. Με λίγα λόγια, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν λειτουργεί σωστά.

Επιτέλους! Η αρχή έγινε. Είμαι βέβαιη πως από εδώ και πέρα, η αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας θα είναι όλο και καλύτερη, προς όφελος του κόσμου που ταλαιπωρείται. Ωστόσο, εγώ θα συνεχίσω να σας προτρέπω αντί να ζείτε με τον φόβο που αποδιοργανώνει το ανοσοποιητικό σας, να το προστατεύετε οι ίδιοι, ζώντας όσο μπορείτε καλύτερα: τρώγοντας σωστά, ασκούμενοι, βγαίνοντας συχνά στη φύση και ερχόμενοι σε συχνή επαφή με φίλους, χαλαρώνοντας συχνά μέσα στην ημέρα σας με απλούς τρόπους (αργές αναπνοές, σύσφιξη και χαλάρωση μυών κ.λπ) και μαθαίνοντας να διαχειρίζεστε σωστά τα συναισθήματά σας.

Εύχομαι σε όλες και όλους κάθε καλό και γρήγορη αποκατάσταση της ισορροπίας στη ζωή όλων μας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.