Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Αναζητώντας σκοπό στη ζωή

 

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Είναι ωραίο να έχει κάποιος έναν σκοπό στη ζωή του. Να ικανοποιείται ο ίδιος χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του για το καλό των άλλων. Έρευνες λένε πως αυτό οδηγεί όχι μόνον σε υγεία και μακροημέρευση αλλά και σε οικονομική ευρωστία.

Δεν μπορούν όμως εύκολα όλοι οι άνθρωποι να βρουν σκοπό στη ζωή τους και αυτό τους στερεί την χαρά και την ικανοποίηση που δίνει μία ζωή με σκοπό. Καταλήγουν έτσι με την πάροδο των χρόνων σε κατάθλιψη ή μπαίνουν από νωρίς σε εθισμούς. Και με τους δύο αυτούς τρόπους

προσπαθούν να αποφύγουν τα στρες της ζωής τα οποία τους ταλαιπωρούν περισσότερο απ΄όσο θα έπρεπε, επειδή δεν έχουν κίνητρο για ζωή και δημιουργία. Κατά την δημιουργία, οι ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες της αντίδρασης του στρες καταναλώνονται και δεν μένουν να βλάψουν τον οργανισμό, όπως σας έχω εξηγήσει σε βίντεο και στα βιβλία μου, ενώ παράλληλα η ενέργεια που παράγεται κατ’ αυτή την αντίδραση αυξάνει τη δημιουργική τους διάθεση και την όρεξη για ζωή.

Κάποιοι γεννιούνται με τόσο δυνατά ταλέντα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση του σκοπού της ζωής τους. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν αυτή την τύχη. Όλοι είμαστε μοναδικοί και ανεπανάληπτοι με κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες. Στους περισσότερους όμως, δυστυχώς, οι συνθήκες της ζωής και το περιβάλλον δεν επιτρέπουν σε αυτές τις ικανότητες να αναγνωριστούν και να αναπτυχθούν.

Οι περισσότεροι έφηβοι, συμβουλευμένοι από τους γονείς τους,  ψάχνουν να κάνουν σπουδές, που θα τους επιτρέψουν να έχουν ένα καλό εισόδημα στο μέλλον. Μπορεί τα χρήματα να είναι απαραίτητα στη ζωή, δεν είναι όμως αυτά η πηγή της ευτυχίας. Και ένα επάγγελμα που το κάνει κάποιος για τα χρήματα και όχι από μεράκι και αγάπη δεν μπορεί να του «γεμίσει» τη ζωή και να τον κάνει ευτυχισμένο.

Μόνον όταν με το επάγγελμά  του κάποιος ικανοποιεί την ανάγκη για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, μία ανάγκη που υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον, νιώθει ήρεμος και ευτυχισμένος και αυτό είναι που έχει σημασία στη ζωή. Γιατί τα θετικά συναισθήματα είναι αυτά που ομαλοποιούν όλη την ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού και αυτό οδηγεί σε καλή υγεία και καλή ζωή.

Στον σκοπό της ζωής του μπορεί να οδηγηθεί κάποιος αν κυρίως ασχοληθεί με τα πιο κάτω ερωτήματα:

1 Τι είναι αυτό με το οποίο όταν ασχολείται νιώθει ευτυχισμένος ή απλά γαλήνιος και ικανοποιημένος;

2 Ποια από τις ικανότητές του μπορεί να φανεί χρήσιμη σε άλλους ή απλά να τους κάνει χαρούμενους και ικανοποιημένους;

3 Τι ζητούν από αυτόν-ήν οι φίλοι του; Γιατί έρχονται κοντά του; Για ποιον λόγο τον κάνουν παρέα;

4 Σε κάποια χρόνια αργότερα πώς θα ήθελε να βλέπει τον εαυτό του;

Είναι νομίζω ερωτήματα αυτά με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί κάθε έφηβος, αλλά και κάθε ενήλικας που δεν νιώθει ικανοποιημένος από τη ζωή του. Γιατί τόσο η υγεία όσο και η καλή ζωή ταυτίζονται με τα θετικά μας συναισθήματα.

Με αγάπη



1 σχόλιο:

ElenK είπε...

Πυρηνικά κ κατευθυντήρια όσα μας γράψατε κ σήμερα! Ευγνώμων

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.