Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Εσείς έχετε σκύλο;


Γεια σας φίλες και φίλοι
Ο σκύλος μακραίνει τη ζωή μας...
Αν αγαπάτε την καρδιά σας πάρτε ένα σκύλο για συντροφιά. Αυτό μας συμβουλεύει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία σύμφωνα με τα ευρήματα δύο προσφάτων σχετικών ερευνών.

Διαπιστώθηκε σε αυτές, πως όσοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερο και η υγεία τους έχει πολύ καλύτερη έκβαση  σε περίπτωση καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όταν γυρίζει κάποιος από το νοσοκομείο μετά από ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμη και αν τον ή την περιμένουν στο σπίτι σύντροφος και παιδιά, η ύπαρξη στο σπίτι και ενός σκύλου, αυξάνει το ποσοστό καλής έκβασης της υγείας από εκεί και πέρα κατά 15% (!) όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατη έρευνα. Ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο, όπως καταλαβαίνετε.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές λένε, πως
όσοι έχουν σκύλο ασκούνται περισσότερο (περπατούν βγάζοντας τον σκύλο βόλτα) και είναι πιο κοινωνικοί (επικοινωνούν με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων κατά την βόλτα τους), οπότε δεν αισθάνονται πολλή μοναξιά, που έχει αποδειχθεί πως είναι βλαβερή για την υγεία.

Όπως λέει η ενδοκρινολόγος Dr. Caroline Kramer καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, όσοι έχουν σκύλο έχουν καλύτερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης καθώς και καλύτερα επίπεδα χοληστερίνης, πράγμα πράγμα που εξηγεί κατ΄ αυτήν, την καλύτερη γενικά επιβίωσή τους, όπως και την λιγότερη θνητότητα μετά από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια αυτών των ατόμων.

Σκεφθείτε το λοιπόν ξανά φίλες και φίλοι μου. Ιδιαίτερα όσες και όσοι ζείτε μόνοι. Πάρτε ένα σκυλάκι για συντροφιά. Η παρουσία του θα προστατέψει την υγεία σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.