Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Πρόληψη καρδιακής ανεπάρκειας


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Σας έχω πει πολλές φορές πως η άσκηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των ορμονών του στρες και για την καλύτερη συνολικά λειτουργία του οργανισμού. Άσκηση οποιασδήποτε φύσης (γυμναστική, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι κ.λπ) μισή ώρα την ημέρα/ πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι απαραίτητη για την υγεία μας.

Έρευνα πρόσφατη έχει δείξει πως ακόμη και στην μέση ηλικία αν ξεκινήσει κάποιος να ασκείται όσο αναφέρθηκε πιο πάνω, μέσα σε μία εξαετία, μειώνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει καρδιακή ανεπάρκεια στη ζωή του κατά 23%. Ενώ για όσους
είχαν αρχίσει να ασκούνται από παλαιότερα, το ποσοστό φθάνει το 30%.  Ποσοστά πολύ σημαντικά, όπως καταλαβαίνετε.

Όποια ηλικία και αν έχετε φίλες και φίλοι, ξεκινήστε να ασκείστε, με όποιον τρόπο μπορείτε. Χρησιμοποιείστε και βαράκια για τα χέρια, ένα δεκάλεπτο την ημέρα. Κάνει και αυτό την συνολική σας άσκηση αποτελεσματικότερη, όπως σας έχω πει αρκετές φορές σε προηγούμενες αναρτήσεις μου. 
Όσο μεγαλώνουμε, αυξάνεται η κούραση ψυχική και σωματική και έχουμε όλοι την τάση να θέλουμε να ξεκουραζόμαστε σε μία πολυθρόνα ή τον καναπέ μας…Βλάπτεται όμως με τον τρόπο αυτό η υγεία μας. Το σώμα πρέπει να κινείται όσο το δυνατόν περισσότερο για να παραμένει λειτουργικό. Η πολλή ανάπαυση δεν το ωφελεί.
Αποφασίστε λοιπόν να σηκώνεστε από την πολυθρόνα όσο πιο συχνά μπορείτε. Ασκηθείτε βλέποντας κάποια μικρά βίντεο στο youtube (σας έχω δώσει πολλά σε παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις μου), ή βάλτε χορευτική μουσική και χορέψτε, ή ασχοληθείτε με την κηπουρική αν έχετε κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι, ή περπατήστε γρήγορα (ακόμη και μέσα στο σπίτι μπορείτε να κάνετε γρήγορο περπάτημα, αν ο καιρός δεν σας επιτρέπει να βγείτε έξω).

Φροντίστε να κινείστε όσο περισσότερο μπορείτε. Ακόμη και λίγη άσκηση συγκριτικά με καθόλου άσκηση έδειξε η έρευνα πως μειώνει μέσα σε έξι χρόνια την εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας κατά 12%.  

Και δεν είναι η πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας,  το μόνο όφελος της άσκησης, όπως καταλαβαίνετε. Αναφέρθηκα σήμερα σε αυτήν, επειδή διάβασα τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας.  
Ο οργανισμός ωφελείται πολλαπλά, όπως σας έχω πει πολλές φορές, όταν καταναλώνονται οι ορμόνες του στρες και δεν μένουν αυτές να βλάπτουν όλα του τα συστήματα. 

Ασκηθείτε λοιπόν!

Με αγάπη               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.