Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Κους-κους κουνουπιδιού με σπανάκι και ψάρι


Γεια σας φίλες και φίλοι. Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό έκανα χθες και σκέφτηκα να σας το δείξω. Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ ελαφρύ και υγιεινό. Δοκιμάστε το
Μπορείτε βέβαια εσείς να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι σας αρέσει. 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Κους κους κουνουπιδιού με σπανάκι και ψάρι (2 μερίδες)

1 μέτριο κουνουπίδι
Κους-κους κουνουπιδιού με σπανάκι και ψάρι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. βούτυρο
Λίγο σπανάκι
1 μεγάλη φέτα ψάρι «γλαύκος» κατεψυγμένο
1 κ.σ. κουρκουμάς
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το πλένουμε. Το κόβουμε στη συνέχεια στο μούλτι  (γίνεται σαν κους -κους) και το σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του (να ροδίσει ελαφρά). Του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τα γυρίζουμε για λίγο ακόμη όλα μαζί στο λάδι μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Βάζουμε το καπάκι στη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Συγχρόνως, σε τηγάνι, βάζουμε μία κουταλιά λάδι και τον κουρκουμά και ψήνουμε το ψάρι που έχουμε αφήσει να αποψυχθεί, γυρίζοντάς το μερικές φορές. Μόλις το ψάρι ψηθεί, το σβήνουμε με το λεμόνι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο μίγμα του κουνουπιδιού, μαζί με τον ζωμό του και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.