Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Σάκχαρο αίματος και μικρόβια του εντέρου


Για τα μικρόβια του εντέρου μας, και τη μεγάλη σημασία που έχει η ποικιλία του πληθυσμού τους για την υγεία μας, σας έχω μιλήσει πολλές φορές. Υπάρχει και σχετικό βίντεο που έχω ανεβάσει παλαιότερα στο youtube.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αυτή η ποικιλία μπορεί να χρησιμεύσει και σαν δείκτης της αύξησης του σακχάρου που διάφορες τροφές δημιουργούν στον οργανισμό, πολύ καλύτερος από την μέτρηση των θερμίδων και των υδατανθράκων στην τροφή.

Από την αναλογία των διαφόρων ειδών μικροβίων που ζουν στο έντερό μας
δηλαδή, μπορούν, όπως διαπίστωσαν, οι επιστήμονες να δουν πόσο οι τροφές που καταναλώνουμε θα αυξήσουν το σάκχαρο του αίματός μας. Αυτό είναι φυσικό, αφού τα μικρόβια του εντέρου μας είναι αυτά που διασπούν τις τροφές και παράγουν σάκχαρο και άλλες ουσίες που περνούν στο αίμα μας.

Οι ερευνητές δηλώνουν, πως αυτή τους η διαπίστωση μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή κάποιου προγράμματος που θα μπορεί να χρησιμοποιείται στα κινητά μας τηλέφωνα και χρησιμοποιώντας ένα μικρό δείγμα από τα κόπρανά μας να μπορούμε να γνωρίζουμε  ποιες από τις τροφές μας πρόκειται να αυξήσουν και πόσο, το σάκχαρό μας…

Βρίσκω πως η ιδέα αυτής της έρευνας ήταν πολύ καλή και μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή κάποιου εργαλείου που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του αυξημένου σακχάρου σε προσωπικό επίπεδο, σύμφωνα με τον μικροβιακό πληθυσμό του εντέρου κάθε ατόμου.

Θα χρειαστούν αρκετές μετρήσεις ακόμη, ωστόσο η ιδέα είναι πολύ σωστή και αξίζει οι έρευνες να προχωρήσουν εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζω σύντομα να έχω νεότερα να σας πω.

Με αγάπη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.