Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Το θηρίο βρυχάται

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Εμβρυικό βλαστοκύτταρο
Το θηρίο βρυχάται, αλλά σύντομα θα αφήσει την τελευταία του πνοή, δεν γίνεται αλλιώς. Τα τελευταία 400 με 500 χρόνια, η ιατρική θεραπεύει τα συμπτώματα, όχι τα νοσήματα. Και, δυστυχώς, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, δημιουργούν νέα προβλήματα στον οργανισμό, εκτός από αυτά της αρχικής νόσου για την οποία χορηγήθηκαν…

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι απίστευτα μεγάλα, από αυτή την αντιμετώπιση των ασθενειών. Τόσο μεγάλα, που δυσκολεύουν πολύ τις νέες επιστημονικές έρευνες που οδηγούν στην πρόληψη των ασθενειών και την αιτιολογική αντιμετώπισή τους αντί της συμπτωματικής που φέρνει τόσα
κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες…

Οι αλλαγές, όμως, είναι μέρος αυτού που λέμε «ζωή» και κανείς δεν μπορεί να τις σταματήσει. Τίποτα δεν μένει ίδιο. Τα πάντα ρει…
Έτσι, στην Αμερική, πολλά νοσοκομεία, έχουν βάλει στην θεραπευτική τους φαρέτρα αρκετές από τις λεγόμενες τώρα «συμπληρωματικές» θεραπείες (αυτές που παλαιότερα αποκαλούσαν «εναλλακτικές») επειδή έρευνες έχουν αποδείξει πως διευκολύνουν αυτές τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας και αυτό μειώνει το κόστος θεραπείας των ασθενών και λόγω  της μείωσης των χορηγουμένων φαρμάκων, αλλά και λόγω  της μείωσης των ημερών νοσηλείας. Οικονομικοί και πάλι οι λόγοι, αλλά από την άλλη «μεριά» αυτή τη φορά και οδηγούν στη μείωση των κερδών των φαρμακευτικών εταιρειών.

Εκείνες κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσουν τα κέρδη τους, και ας γνωρίζουν πως δεν είναι αυτό το πραγματικό όφελος των ασθενών στους οποίους απευθύνονται. Μέσα σε αυτό το γενικό «κάνουν ότι μπορούν» είναι και η απαράδεκτη διαφθορά ατόμων που ασχολούνται με την υγεία, όπως και η προσπάθεια παρεμπόδισης ερευνών που οδηγούν σε θεραπείες διαφορετικές από την χορήγηση φαρμάκων.

Μία από αυτές τις θεραπείες της κλασικής ιατρικής, που πολλά πρόκειται να προσφέρει στον άνθρωπο, είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, για τα οποία σας έχω μιλήσει και παλαιότερα. Στην Αμερική, το FDA ( ο κρατικός οργανισμός φαρμάκων) που έχει τον έλεγχο των φαρμάκων που υπάρχουν στην αγορά, κάτω από την μεγάλη πίεση των φαρμακευτικών εταιρειών, δυσχεραίνει   τις σχετικές έρευνες  και αναγκάζονται Αμερικανοί επιστήμονες να φεύγουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών για να ασχοληθούν με τις έρευνες αυτές, όπως άκουσα Αμερικανό συνάδελφο να δηλώνει πρόσφατα σε κάποια του συνέντευξη στο διαδίκτυο.

Για πόσο όμως; Οι έρευνες προχωρούν, εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και τα αποτελέσματα είναι όλο και πιο ενθαρρυντικά για την βελτίωση πολλών νοσημάτων με την χρήση βλαστοκυττάρων.  Το μέλλον της ιατρικής δεν μπορεί να ελέγχεται για πολύ ακόμη από τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.
Όσο και αν βρυχάται το θηρίο, οι δυνάμεις του, θέλει ή δεν θέλει, θα μειώνονται συνεχώς…

Θέλω όμως, εγώ, να προσθέσω εδώ και κάτι ακόμη. Πως, και τα καινούργια βλαστοκύτταρα, που θα μεταμοσχευθούν σε κάποιο σώμα, θα επηρεαστούν αρνητικά και θα οδηγήσουν και πάλι σε νόσο, εάν το πραγματικό πρόβλημα που βρίσκεται πάντα στο επίπεδο του πνεύματος (ψυχής) δεν έχει λυθεί, πριν από την δική τους μεταμόσχευση... Η ενέργεια (πνεύμα, ψυχή...) είναι αυτή που πυκνώνει συνεχώς και παράγει την ύλη. Το υλοποιημένο σώμα μας εξαρτάται από αυτήν. Δικό της αποτέλεσμα είναι τα σωματικά μας προβλήματα. Οι σκέψεις (ενέργεια) μετατρέπονται σε συναισθήματα τα οποία μέσω μικρών ορμονών αλλάζουν την υλική μας υπόσταση, επηρεάζοντας τη λειτουργία των κυττάρων μας. 
Αυτή τη βασική πληροφορία, θα πρέπει να την γνωρίζουν όλοι και να μην επαναπαύονται σε οποιαδήποτε θεραπεία, αν δεν μάθουν να διαχειρίζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους οδήγησαν στην νόσο.  

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.