Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Νους και καρδιά

Γεια σας
Σε πρoηγούμενο σεμινάριο που έκανα στην Αθήνα  για την ενεργειακή φύση του οργανισμού, ακολούθησε την επόμενη ημέρα μια μεγάλη συζήτηση για τη  δυσκολία που συναντάει ο άνθρωπος να αποκτήσει ενεργειακή αρμονία, απαραίτητη για την καλή υγεία και ζωή, γι αυτό σκέφτηκα να το συζητήσω και μαζί σας σήμερα.

Ξέροντας τώρα με βεβαιότητα (έχει πια διατυπωθεί ξεκάθαρα από την νεότερη φυσική) πως το σώμα μας το υλικό δεν
είναι τίποτ΄άλλο παρά συμπυκνωμένη ενέργεια, γίνεται πολύ φανερό πως προκειμένου αυτό να λειτουργεί καλά μέσα σε ένα ενεργειακό σύμπαν θα πρέπει η συνολική του ενέργεια να είναι αρμονική. Τέτοια δηλαδή, που να επιτρέπει την καλή και συντονισμένη λειτουργία του οργανισμού ώστε να είναι ο άνθρωπος υγιής, όπως και την ομαλή και συντονισμένη με τα όνειρά του λειτουργία του ανθρώπου μέσα στο ενεργειακό σύμπαν που τον περιβάλλει, ώστε να ζει αυτός μια όμορφη και δημιουργική ζωή που βοηθάει στην εξέλιξή του.

Η ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού εξαρτάται από  όσα το σώμα προσλαμβάνει μέσω των αισθήσεών του (τροφή, ήχους, εικόνες κ.λπ) αλλά κυρίως από το πώς τα ερμηνεύει ο νους όλα αυτά και τι συναισθήματα δημιουργεί αυτή η ερμηνεία.
Γνωρίζουμε τώρα, πως τα εξωτερικά ερεθίσματα επιδρούν άμεσα και ερμηνεύονται από τον εγκέφαλο της καρδιάς μας (χωρίς την μεσολάβηση των αισθήσεών μας), ταχύτερα  (κατά 0,7 sec) απ΄ότι συμβαίνει  με τον εγκέφαλο που κατασκηνώνει στο κρανίο μας και η πληροφορία αυτή μεταφέρεται στη συνέχεια από την καρδιά σε εκείνον. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως αυτό που λέμε "νου" κατασκηνώνει τελικά στη καρδιά μας… 
Μήπως η ερμηνεία και η αξιολόγηση  των ερεθισμάτων γίνεται στον εγκέφαλο της καρδιάς μας και είναι αυτός που κατευθύνει στη συνέχεια τα ερεθίσματα που φθάνουν από τις αισθήσεις μας στην αμυγδαλή, (τον μικρό αυτόν αδένα του εγκεφάλου για το οποίο σας έχω μιλήσει αρκετές φορές) να ακολουθήσουν σε αυτήν τον έναν από τους δύο δρόμους που τα οδηγούν  στα κέντρα του εγκεφάλου. Τον δρόμο προς το κέντρο του στρες, ή τον δρόμο προς το κέντρο της ανταμοιβής σε αυτόν.

Μετά την πρόσφατη, σχετικά, ανακάλυψη από τους ερευνητές της ύπαρξης αυτών των δύο νευρικών δρόμων στις αμυγδαλές του εγκεφάλου, νομίζω πως η πιο πάνω απορία μου θα πρέπει να είναι ο επόμενος ερευνητικός τους στόχος και εύχομαι σύντομα να έχουμε κάποιες σχετικές πληροφορίες.

Το να τα κατανοήσει κάποιος αυτά δεν είναι πολύ δύσκολο, αν του εξηγηθούν με απλότητα και σαφήνεια. Η επόμενη κίνηση είναι η δύσκολη… Η εφαρμογή…
Η ερμηνεία και αντιμετώπιση των καταστάσεων, που αντιμετωπίζει κάποιος στη ζωή, με κάποιον θετικό τρόπο, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού του λόγω μεγάλης διάρκειας αντίδρασης στρες, δεν είναι εύκολη υπόθεση.  
Δεν το έχουμε διδαχθεί, δυστυχώς, αυτό από την παιδική μας ηλικία, όπως θα έπρεπε. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι, όμως, κάτι που διδάσκεται στις μέρες μας και βοηθάει πολύ σε αυτή τη κατεύθυνση, γι αυτό και πρέπει ο καθένας να ασχοληθεί  με αυτήν, εάν θέλει να απολαύσει υγεία και χαρά στη ζωή του.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.