Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Καλά συναισθήματα! (2ο)

Συνέχεια.............................................

Είμαστε  άνθρωποι, όμως!  Δηλαδή υλοποιημένη ενέργεια… 
Και την ύλη την χαρακτηρίζει η δυαδικότητα.  
Τα πάντα έχουν και το αντίθετό τους στην ύλη, δηλαδή.  Είναι φυσικό. Εάν έχει κάποιος μόνον το μαύρο χρώμα, ή μόνον το άσπρο, τι μπορεί με το καθένα από αυτά  να φτιάξει εκτός από μαύρο ή άσπρο; Αν τα έχει όμως και τα δύο, μπορεί να φτιάξει και άπειρες αποχρώσεις του γκρι… Στην ύλη συναντάμε πάντα, σε
όλες τις εκφράσεις της,  τα δύο άκρα και τις μεταξύ τους διαβαθμίσεις…

Το ίδιο συμβαίνει και με τα συναισθήματά μας.  Η ανθρώπινη φύση μας  δεν μπορεί να έχει μόνον θετικά συναισθήματα, δυστυχώς. Θα έχει οπωσδήποτε και αρνητικά. Το θέμα δεν είναι να μην έχουμε αρνητικά συναισθήματα, γιατί αυτό είναι αδύνατον. Το θέμα είναι να ξέρουμε πώς να τα εκδηλώνουμε και να τα διαχειριζόμαστε αυτά σωστά, ώστε να μην τα αφήνουμε να καταστρέφουν την υγεία και τη ζωή μας, βλάπτοντας τη λειτουργία των κυττάρων μας και την αρμονία των ενεργειών του οργανισμού μας.

Όλα μας τα συναισθήματα είναι καλοδεχούμενα. Το λάθος είναι να αφήνουμε τη ζωή μας να την κυβερνούν κυρίως αρνητικά συναισθήματα, όπως συμβαίνει συνήθως. 
Ο φόβος, που κρύβεται καμουφλαρισμένος κάτω από κάθε αρνητικό συναίσθημα, είναι δύσκολο να πολεμηθεί, εάν ο άνθρωπος αισθάνεται αποκομμένος από το Όλο. Η λανθασμένη άποψη αποκοπής από το Όλο γεμίζει τον άνθρωπο ανασφάλεια και φόβο, γιατί δίνει τροφή στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτό λειτουργεί ενεργοποιώντας την αντίδραση του στρες στον εγκέφαλο, προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη του σώματος για πάλη με τον υποτιθέμενο εχθρό ή φυγή μακριά από αυτόν…

Την αίσθηση της ενότητας με το Όλο που οδηγεί στο αίσθημα της αγάπης, τη βάση όλων των θετικών συναισθημάτων, την χαρίζει στον άνθρωπο η φιλοσοφία, η συχνή επαφή με φίλους, ζώα και τη φύση, καθώς και η άσκηση στη χαλάρωση και τη σιωπή. 
Η φιλοσοφία, η παρατήρηση των σκέψεων κατά τη σιωπή, όπως και η παρατήρηση της λειτουργίας της φύσης, οδηγεί τον άνθρωπο στη αίσθηση της ενότητας με όλους και όλα, γιατί κατά βάθος, η μνήμη αυτής της ενότητας υπάρχει μέσα του από τη γέννησή του. 
Απλά ο θόρυβος που δημιουργούν οι συνεχείς λογικές αναλύσεις των καταστάσεων της ζωής, και οι ρυθμοί αυτής τη ζωής που γίνονται όλο και πιο γρήγοροι στην εποχή μας, ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, σκεπάζουν τη μνήμη αυτή και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ανάκλησής της από τον σύγχρονο άνθρωπο. Γι αυτό το άγχος και υπόλοιπα αρνητικά συναισθήματα συνεχίζουν να καταστρέφουν την υγεία και τη ζωή τόσων ανθρώπων, παρά την μεγάλη ανάπτυξη του τεχνολογικού πολιτισμού μας.

Τα όπλα μας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι κατά την άποψή μου, η ενασχόληση με τη φιλοσοφία, η επαφή με φίλους, ζώα και τη φύση και η άσκηση στη χαλάρωση και τη σιωπή.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.