Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Διατροφή και πρόληψη του διαβήτη

Γεια σας φίλες και φίλοι
Μία ενδιαφέρουσα νέα έρευνα για τον διαβήτη πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Epidemiology.  
Η έρευνα, που έγινε από το πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, αφορά την συσχέτιση μιας διατροφής πλούσιας σε κόκκινο κρέας και πουλερικά, με την εμφάνιση του διαβήτη. Και επειδή, οι περισσότεροι διαβητικοί θεωρούν σωστό να τρέφονται, ιδιαίτερα στο γεύμα τους, με μία μερίδα κόκκινου ή άσπρου κρέατος με συνοδεία λαχανικών,  η έρευνα αυτή νομίζω πως θα τους φανεί ενδιαφέρουσα.

Στην έρευνα που αφορούσε 63,257 ενήλικες, μεταξύ αυτών που έτρωγαν την
μικρότερη ποσότητα κρέατος και πουλερικών και αυτών που έτρωγαν την μεγαλύτερη, παρατηρήθηκε αύξηση της εμφάνισης διαβήτη κατά 25%  (για το κρέας) και 15% (για τα πουλερικά). Η κατανάλωση ψαριών δεν φάνηκε να έχει καμία επίδραση στην εμφάνιση του διαβήτη…

Οι ερευνητές αφού μελέτησαν την πιθανότητα να ευθύνεται ο σίδηρος των τροφών αυτών για την δημιουργία του διαβήτη, παρατήρησαν πως στο κόκκινο κρέας υπάρχουν και άλλες ουσίες που οδηγούν στον διαβήτη, εκτός του σιδήρου και κατέληξαν πως τα μέρη των πουλερικών που περιέχουν λιγότερο σίδηρο, όπως τα στήθη, είναι αυτά που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να οδηγήσουν στη νόσο.

Δεν χρειάζεται να καταργήσει κάποιος τελείως το κρέας από τη διατροφή του, λένε οι πιο πάνω ερευνητές, αλλά πρέπει να το μειώσει οπωσδήποτε και να το αντικαταστήσει με ψάρια και στήθος από κοτόπουλο, αν θέλει να αποφύγει τον διαβήτη.

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.