Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ανοσοθεραπεία καρκίνου και μικροβίωμα

Γεια σας φίλες και φίλοι
Σε μία σειρά άρθρων, παλαιότερα, σας είχα εξηγήσει τον ρόλο που τα μικρόβια του εντέρου (μικροβίωμα)παίζουν στην υγεία μας. Ο ρόλος αυτός είναι πολύ σημαντικός. Σε αυτά τα μικρόβια, εκτός των άλλων, στηρίζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα προκειμένου να λειτουργήσει σωστά. 
Η διατροφή μας, λοιπόν, που έχει άμεση σχέση με τα μικρόβια αυτά, είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας υγείας και δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό, γιατί κάποια στιγμή θα το πληρώσουμε ακριβά…

Οι νεότερες θεραπείες του καρκίνου, λιγότερο καταστροφικές για τον οργανισμό από τις γνωστές χημειοθεραπείες, στοχεύουν στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού των
ασθενών ώστε να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος αποτελεσματικότερα και με λιγότερες παρενέργειες.

Κάθε ασθενής, έχει και ένα διαφορετικό πρόβλημα, παραδέχονται τώρα οι επιστήμονες.  Είναι πολλά και διαφορετικά τα μονοπάτια της λειτουργίας του οργανισμού που όταν  αποδιοργανωθούν μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο. Έχει προχωρήσει αρκετά η επιστήμη ώστε σε κάποιους από τους καρκίνους (μαστού, πνεύμονα, μελάνωμα)  μπορεί, τώρα, να βρεθεί το μονοπάτι που έχει διαταραχθεί στον κάθε ασθενή, έτσι ώστε η θεραπεία να είναι αρκετά εξατομικευμένη, με φάρμακα που μπορούν να αναστείλουν αυτά τα μονοπάτια της καρκινογένεσης.

Το ενδιαφέρον, που αναφέρεται σε πρόσφατα δημοσιευμένη ιατρική έρευνα, είναι πως αυτή η καινούργια μέθοδος θεραπείας, η λεγόμενη «ανοσοθεραπεία» επηρεάζεται από την κατάσταση των μικροβίων του εντέρου μας. Όσο καλύτερη η αναλογία ωφελίμων / βλαβερών μικροβίων στο έντερό μας τόσο καλύτερη η ανταπόκριση των ασθενών στην ανοσοθεραπεία.

Θυμόσαστε όσα σας είχα πει για τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά; Μην παραβλέπετε τη σημασία τους για την υγεία σας. Ακόμη και αν αρρωστήσει κάποιος τελικά, όσο καλύτερη είναι η κατάσταση του εντέρου του, τόσο καλύτερη ανταπόκριση θα έχει στην θεραπεία του, όπως φαίνεται στην πιο πάνω έρευνα.  

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ! 

Με αγάπη


Πηγή: 2016 NCRI Cancer Conference. Presented November 9, 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.