Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (24)

Χαλάρωση και ενεργειακή εναρμόνιση

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Επειδή είναι αρκετοί οι καινούργιοι αναγνώστες της ιστοσελίδας και επειδή βλέπω πως ανάμεσα στα βίντεο που έχω ανεβάσει στο κανάλι μου στο Youtube και που μπορείτε να τα βρείτε και εδώ, στις αντίστοιχες σελίδες, αυτά που έχουν σταθερά τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι τα βίντεο της χαλάρωσης, σκέφτηκα να σας πω μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε πραγματικά την υγεία και τη ζωή σας.
Αντιλαμβάνομαι πως όσο χειροτερεύουν οι συνθήκες γύρω μας, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη θα έχουμε όλοι μας για χαλάρωση γιατί επάνω στα διάφορα στρες που ο πολιτισμός μας έχει επιβάλει, (χημικά στις τροφές και το περιβάλλον, θόρυβοι, μόλυνση ατμόσφαιρας κ.λπ.) οι άσχημες οικονομικές συνθήκες προσθέτουν και ψυχικό στρες (αρνητικά συναισθήματα, όπως ανασφάλεια, απελπισία, αγωνία κ.λπ.) δημιουργώντας μεγάλη πίεση στον οργανισμό. 
Και αυτό το ψυχικό στρες, ξέρετε, είναι το χειρότερο, γιατί επιδρά στον οργανισμό με δύο επιπλέον τρόπους, απ ότι όλα τα υπόλοιπα στρες της ζωής.Τα αρνητικά μας συναισθήματα, εκτός από την έκκριση των ορμονών του στρες που προκαλούν και την παραγωγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου, αποσυντονίζουν και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας, όπως πολλές φορές σας έχω πει, αποσυντονίζοντας έτσι όλες τις ενέργειες του σώματος και οδηγώντας το σε νόσο. Ενώ, όπως σχετικά πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί, τα αρνητικά συναισθήματα συνδυάζονται επίσης με την παραγωγή στον οργανισμό κάποιων μικρών πρωτεϊνών, (λέγονται νευροπεπτίδια) που πάνε και κλειδώνουν επάνω στα διάφορα κύτταρά μας και αλλάζουν τη λειτουργία τους, επηρεάζοντας ακόμη και τα γονίδιά μας.
Σας έχω μιλήσει αναλυτικά για όλα αυτά στα διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο που υπάρχουν στην αντίστοιχη σελίδα. Μπορείτε να ανατρέξετε εκεί για περισσότερες πληροφορίες.

Με το άρθρο μου αυτό θέλω να σας επισημάνω πως εκτός από την χαλάρωση καλό είναι, όσοι ασκείστε σε αυτήν τακτικά, να προχωρήσετε στη συνέχεια στις ασκήσεις ενεργειακής εναρμόνισης και να συνεχίσετε να ασκείστε με αυτές, γιατί θα είναι πιο ολοκληρωμένη έτσι η χαλάρωσή σας.
Οι ασκήσεις χαλάρωσης, μέσω της άσκησης του νου στην αυτοσυγκέντρωση, (στην αναπνοή, ή στην κυκλοφορία κ.λπ.) βοηθούν να ζούμε καλύτερα στο εδώ και τώρα, και να μη γυρίζει άσκοπα ο νους μας σε σκέψεις και συνειρμούς που μας προκαλούν άγχος και στρες. Χρησιμοποιούνται διεθνώς πλέον στη ιατρική για την βελτίωση των διαφόρων ασθενειών μαζί με την κλασική ιατρική (Mindfulness Based Stress Reduction). Από την άλλη, οι έρευνες του Ινστιτούτου Heartmath έχουν δείξει πως η απλή αντικατάσταση μιας σκέψης που οδηγεί σε αρνητικό συναίσθημα από μία άλλη που οδηγεί σε θετικό, βελτιώνοντας την λειτουργία της καρδιάς μας οδηγεί τον οργανισμό σε ενεργειακή ισορροπία (αυτό που εγώ έχω ονομάσει εναρμόνιση), πράγμα που βελτιώνει πολύ την υγεία.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως αν κάποιος συνδυάσει και τις δύο αυτές μεθόδους, την χαλάρωση δηλαδή μαζί με τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων του, θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην υγεία του όσο και στη ζωή του γενικότερα, ελέγχοντας καλύτερα τον νου και την συμπεριφορά του.
Αυτός είναι ο σκοπός των ασκήσεων ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει στην αντίστοιχη σελίδα, και με αυτές θα πρέπει να καταλήξετε να ασκείστε, όσοι έχετε αποφασίσει να πάρετε την υγεία και την ζωή στα χέρια σας παρά τα στρες τα οποία η σημερινή κοινωνία μας δημιουργεί καθημερινά.
Μη μένετε δηλαδή στην απλή χαλάρωση, αλλά διαχειριστείτε μέσα από αυτή και τα συναισθήματά σας σε σταθερή βάση, γιατί δεν παύει ετούτη η ζωή, έτσι όπως δυστυχώς την έχουμε εμείς οι ίδιοι καταντήσει, να μας δημιουργεί συνεχώς, αρνητικά συναισθήματα.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.