Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (23)


Είναι η αρρώστια η αρχή της θεραπείας ?

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Θα μπορούσαμε να δούμε την αρρώστια σαν την αρχή της θεραπείας κάποιας περιοχής, της οποίας  το ενεργειακό επίπεδο έμεινε διαταραγμένο για κάποιο διάστημα, προτείνει Αμερικανίδα οικογενειακή γιατρός που ασχολείται με την ολοκληρωμένη  και την ενεργειακή ιατρική.

Και μάλλον δεν έχει άδικο. Ενεργειακή διαταραχή σε κάποια περιοχή του σώματος που προκλήθηκε από οποιοδήποτε αίτιο, εάν δεν λυθεί σύντομα, ώστε ο οργανισμός να ξαναβρεί την ενεργειακή του ισορροπία, θα καταλήξει σίγουρα σε νόσο, αποδιοργανώνοντας τη λειτουργία των κυττάρων της περιοχής. Η αρρώστια που θα ακολουθήσει, δηλώνει μεγάλη αναστάτωση ενεργειακή στην περιοχή, πράγμα που κάνει να αυξάνονται κατά πολύ τα σήματα που στέλνονται από εκεί προς όλα τα κύτταρα του οργανισμού (ανοσοποιητικό κ.λπ) προκειμένου να σπεύσουν για βοήθεια.
Αν η διαταραχή είναι τόση ώστε η βοήθεια που φθάνει εκεί (κύτταρα ανοσοποιητικού, ένζυμα, ορμόνες κ.λπ) είναι ικανή να διορθώσει τη βλάβη, τα πράγματα ηρεμούν και η ενεργειακή ισορροπία αποκαθίσταται, μαζί με την υγεία της περιοχής. Αν όμως το αίτιο που προκάλεσε την ενεργειακή διαταραχή συνεχίζει να υφίσταται, όση βοήθεια και αν έρχεται στην περιοχή από άλλα σημεία του σώματος, η βλάβη δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί και η νόσος θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια.

Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα. Ποιος μπορεί να είναι  καλύτερος τρόπος  για να αποκαταστήσει κανείς αυτή την ενεργειακή ανισορροπία που οδήγησε σε νόσο, από το να βρει την αιτία που την προκάλεσε και να προσπαθήσει να την αντιμετωπίσει;
Και η αιτία  αυτή, εάν δεν πρόκειται για κάποιο τραυματισμό, ή είσοδο στο σώμα κάποιου ξένου οργανισμού (ιού, μικροβίου, παρασίτου κ.λπ),  δεν μπορεί να είναι παρά παράγοντες εξωγενείς (χημικά, θόρυβοι, ηλεκτρομαγν. ακτινοβολίες κ.λπ)  και ενδογενείς (αρνητικά συναισθήματα) που λειτουργούν επάνω στον οργανισμό σαν στρες και μέσω παραγωγής ορμονών και ελευθέρων ριζών οξυγόνου αποδιοργανώνουν την λειτουργία του, όπως σας έχω αναλυτικά εξηγήσει στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό βίντεο, ενώ συγχρόνως τα αρνητικά συναισθήματα αποδιοργανώνουν και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας αποδιοργανώνοντας μαζί με αυτό όλες μας τις ενέργειες.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν πιστεύω, να προτείνεται  η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες σαν βάση κάθε άλλης θεραπείας για όλα τα νοσήματα, όπως επιμένω να τονίζω επανειλημμένα σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα. Είμαι περίεργη όμως να δω εάν θα ζήσω αρκετά ακόμη ώστε να δω επιτέλους κάτι τέτοιο να υιοθετείται από την διεθνή ιατρική κοινότητα και να διδάσκεται σαν μάθημα σε όλες τις ιατρικές σχολές του κόσμου όπως μέχρι τώρα η φαρμακολογία.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.