Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Χειμώνας (2)

Γεια σας φίλοι μου
Χειμωνιάζει σιγά-σιγά, οι βροχές μας έπνιξαν εδώ στο όμορφο νησί μας και οι αέρηδες δεν με αφήνουν να τραβήξω φωτογραφίες από τον κήπο και να σας δείξω τις τωρινές του ομορφιές. Χθες όμως επιτέλους ο καιρός μας …… χαμογέλασε λιγάκι και μπόρεσα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες.
Δείτε τι όμορφος ο συνδυασμός του κυδωνίαστρου (κόκκινα μπαλάκια) με τις κίτρινες μαργαρίτες του χειμώνα! Υπάρχουν πολλές μορφές κυδωνίαστρου, και έτσι το φυτό μπορεί να μπει κα να ομορφύνει κάθε κήπο, μικρό ή μεγάλο στολίζοντάς τον με τα κόκκινα μπαλάκια του όλο τον χειμώνα. Η νάνα μορφή, η θαμνώδης (που βλέπετε στη φωτογραφία) και η δενδρώδης μορφή του. Εγώ τις έχω και τις τρεις στον κήπο μου. Εύκολο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, χωρίς αγκάθια, που την άνοιξη γεμίζει με μικρά άσπρα λουλουδάκια σε μπουκέτα.
Λίγο πιο μπροστά από τις κίτρινες μαργαρίτες, βρίσκεται ένας καταπληκτικός αρωματικός θάμνος με αγκαθωτά φύλλα που ανθίζει την άνοιξη με υπέροχα κίτρινα λουλούδια σε ταξιαρχίες και πολύ απαλό άρωμα. Λέγεται μαόνια. (δεξιά φωτογραφία). Το καλοκαίρι τα κίτρινα αυτά λουλούδια γίνονται τσαμπιά με μικρούς σκούρους μπλε καρπούς. Ο τρελός καιρός όμως εφέτος την έκανε να ανθίσει τώρα και αυτή, όπως βλέπετε. Όχι πως παραπονιέμαι όμως……
Και πίσω της ακριβώς διακρίνονται τα μεγάλα εξωτικά φύλλα ενός φυτού που γίνεται μικρό δενδρύλλιο και ανθίζει με υπέροχα άσπρα λουλούδια σε μεγάλα τσαμπιά αυτή την εποχή. Σε λίγες ημέρες θα είναι πλήρως ανθισμένο και θα σας το φωτογραφίσω και αυτό.
Τα τριαντάφυλλα πάντως του κήπου αντιστέκονται ακόμη στις συνεχείς βροχές και του αέρηδες του νησιού. Φωτίζουν γωνιές του κήπου με την ομορφιά τους και ας είναι λίγο ταλαιπωρημένα από τον καιρό τα πέταλά τους.
Θα τα ξαναπούμε.....  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.