Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (13)

Γεια σας φίλοι μου


 Ερευνητές, από Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά, διαπίστωσαν πως τα φάρμακα κατά της αϋπνίας και του άγχους συνδέονται με κατά 36% αυξημένο κίνδυνο θανάτων. 
Σε αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα κατέληξε η πιο πάνω εργασία, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Canadian Journal of Psychiatry (5 Οκτωβρίου 2010) και αφορά τη χρήση χαπιών υπνωτικών και ηρεμιστικών. Δυστυχώς στην εργασία αυτή δεν ερευνήθηκαν τα αίτια των αυξημένων θανάτων και οι ερευνητές υποθέτουν πως κάποιοι από τους λόγους θα πρέπει να είναι η μειωμένη ικανότητα αντίδρασης των ατόμων που τα λαμβάνουν, με αποτέλεσμα ατυχήματα, κατάγματα καθώς και προβλήματα από το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα.
Ανεξάρτητα όμως από τους λόγους που η χρήση αυτών των φαρμάκων οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο θανάτων οι οποίοι και θα πρέπει να ερευνηθούν στην συνέχεια, οι επιστήμονες δηλώνουν πως από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί πως οι καινούργιες μέθοδοι της ψυχολογίας, όπως η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία και άλλες, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο άγχος και την αϋπνία, οι γιατροί θα πρέπει να προτιμούν να συστήνουν αυτές στους ασθενείς τους και όχι τα φάρμακα.
Δεν είναι καραμέλες τα χάπια φίλοι μου, για να τα παίρνουμε ασυλλόγιστα, πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νικήσετε τα στρες και το άγχος σας και να ξαναβρείτε το ύπνο και τη ψυχική σας ισορροπία. Φροντίστε να ενημερωθείτε και να βρείτε τρόπους να βοηθηθείτε που δεν θα βλάψουν την υγεία σας, αλλά αντίθετα θα σας βοηθήσουν ποικιλοτρόπως.
Εγώ προσωπικά, τόσο μέσα από το βιβλίο μου με τον τίτλο «πώς να νικήσετε το στρες» αλλά και μέσα από αυτό το μπλοκ σε αυτό ακριβώς προσπαθώ να σας βοηθήσω.
Σας εύχομαι κάθε καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.