ΑΜΥΛΟ μια παρεξηγημένη ουσία της διατροφής μας
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Εκτός από τη ζάχαρη με τα αρνητικά της αποτελέσματα στην υγεία μας, άλλος ένας υδατάνθρακας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν, το άμυλο. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πως οι αμυλούχες τροφές (πατάτες κ.λπ) παχαίνουν, και πως είναι καλό να μην τις χρησιμοποιεί συχνά κανείς στη διατροφή του. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που δεν είναι τόσο γνωστές γι αυτήν την ουσία και αξίζει νομίζω να αναφερθώ για λίγο σε αυτές.
Εκτός από τη ζάχαρη με τα αρνητικά της αποτελέσματα στην υγεία μας, άλλος ένας υδατάνθρακας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν, το άμυλο. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε πως οι αμυλούχες τροφές (πατάτες κ.λπ) παχαίνουν, και πως είναι καλό να μην τις χρησιμοποιεί συχνά κανείς στη διατροφή του. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που δεν είναι τόσο γνωστές γι αυτήν την ουσία και αξίζει νομίζω να αναφερθώ για λίγο σε αυτές.
Υπάρχει και το «ανθεκτικό άμυλο». Αυτό είναι το άμυλο που
δεν πέπτεται στο λεπτό έντερο και φτάνει άπεπτο, στο παχύ. Δεν απορροφάται
δηλαδή, γι αυτό και θεωρείται φυτική ίνα.