Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Μαγειρίτσα χορτοφαγική

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ ! ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΕΣ σε όλες και όλους !

 Η χορτοφαγική συνταγή που μία καλή φίλη Κερκυραία μου έκανε τη χάρη να μου δώσει πριν κάποια χρόνια, είναι η πιο νόστιμη εκδοχή της μαγειρίτσας που έχω μέχρι τώρα δοκιμάσει στη ζωή μου. Ελαφριά, και πολύ γευστική. Δοκιμάστε την. Σας την μεταφέρω όπως ακριβώς μου την έχει γράψει. Οι ποσότητες είναι στη κρίση σας, ανάλογα με τις μερίδες που θέλετε να έχετε.

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Μαγειρίτσα                                                 


*Κρεμμύδι ξερό και καρώτο κομμένα σε μικρά κομματάκια. Τα σωτάρουμε σε μίγμα βούτυρο-λάδι. Τα σβήνουμε με κρασί άσπρο και τα περνάμε από το μούλτι. Αυτά θα κάνουν την σούπα πιο πηχτή. Δεν τα κάνουμε αλοιφή. Προσθέτουμε προαιρετικά και σκόρδο.

*Μανιτάρια μικρά: -Άσπρα ή καφέ (κατά προτίμηση τα καφέ -crimini- γιατί είναι πιο γευστικά), κομμένα σε μπουκιές (στη θέση της συκωταριάς)

                        -Αφυδατωμένα porcini ή μανιτάρια του δάσους  μουλιασμένα 1/2 ώρα σε κρασί άσπρο και κομμένα σε μικρά κομμάτια.

* Χορταρικά:  σπανάκι ή σέσκουλα, ή μαρούλι. Τα ψιλοκόβουμε και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.

* Κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο, μάραθο, μαϊντανό , όλα κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια.

* Μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα της, κομμένη σε μικρά μακρόστενα κομματάκια (στη θέση των εντέρων).

-Σε μεγάλο τηγάνι με βούτυρο και λάδι σωτάρουμε για λίγο τα μανιτάρια, φρέσκα και αφυδατωμένα, τα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια μελιτζάνας  και τα σβήνουμε με κρασί. Μετά προσθέτουμε και τα χορταρικά στραγγισμένα.

-Στο νερό που ζεματίσαμε τα χόρτα προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για τη σούπα μας. Προσθέτουμε επίσης αλάτι, πιπέρι, φρέσκο ζωμό λαχανικών και όλα τα υλικά και υγρά της μαγειρικής μας.

Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μικρό κριθαράκι ή ρύζι. Αυγοκόβουμε τη σούπα ή απλά την πήζουμε λίγο με λεμόνι και κορν φλάουερ.

Σημείωση δική μου: 2 μέτρια κρεμμύδια, 2-3 καρώτα, 1 μαρούλι, 1/2 μελιτζάνα φλάσκα. 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, 1/2 ματσάκι άνηθο και  μαϊντανό, 1 πακέτο μανιτάρια crimini, 1 πακέτο αποξηραμένα μανιτάρια (porcini ή  μανιτάρια του δάσους) και 2 αβγά + 2 λεμόνια για το αβγόκομα είναι υλικά για ποσότητα σούπας περίπου 10 μερίδων.

*Μην αφαιρέσετε το βούτυρο από τη συνταγή. Παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση της.

Καλή επιτυχία!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.