Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Πού κατευθύνεται η προσοχή σας;;;

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Στη σωστή διαχείριση του στρες, για την οποία σας έχω μιλήσει πολλές φορές εδώ, στα βίντεο και τα βιβλία μου, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο εκτός από τους 6 κανόνες (σωστή διατροφή και γείωση, άσκηση, χαλάρωση, διαχείριση συναισθημάτων, επαφή με φίλους και τη φύση, γέλιο) και η σημασία που δίνουμε στα πράγματα. Το τι θεωρούμε σημαντικό στη ζωή μας δηλαδή.

Ο λόγος είναι πως επειδή ο εγκέφαλός μας είναι ένα περιορισμένων δυνατοτήτων βιολογικό κομπιούτερ, απορρίπτει τα σήματα του περιβάλλοντος που δεν θεωρούμε εμείς σημαντικά, ώστε

να έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα σήματα που θεωρούμε σημαντικά. Σας έχω μιλήσει σε παλαιότερες αναρτήσεις για το RAS και τον ρόλο του. 

Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το αντιληφθούμε, ο κόσμος που υπάρχει γύρω μας, είναι εικονικός. Στη πραγματικότητα γύρω μας υπάρχουν μόνον πληροφορίες. Ηλεκτρομαγνητικά σήματα δηλαδή bits), σαν αυτά που προσλαμβάνει η τηλεόρασή μας και φτιάχνει τις εικόνες που βλέπουμε σ΄ αυτήν. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον εγκέφαλό μας. Τέτοιες «πληροφορίες» πέφτουν επάνω στα αισθητήρια όργανά μας, και αυτά τις μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια διεγείροντας της λειτουργία νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλό μας οδηγεί στη δημιουργία εικόνων, ήχων κ.λπ.

Ο κόσμος μας είναι δηλαδή στην ουσία δημιούργημα των αισθητηρίων οργάνων μας και του βιολογικού μας κομπιούτερ, του εγκεφάλου μας. Και το σημαντικότερο, στηρίζεται στο τι θεωρούμε εμείς σημαντικό. Αν θεωρούμε σημαντικές τις χαρές της ζωής, τα μικρά καθημερινά της θαύματα (το πέταγμα μιας πεταλούδας, το κελάϊδισμα ενός πουλιού, τα χρώματα και σχήματα των λουλουδιών, το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού κ.λπ.) τότε θα βιώνουμε πολλές τέτοιες χαρές και θαύματα προς μεγάλο όφελος της υγείας και της ζωής μας γενικότερα, γιατί θα δημιουργούντα μέσα μας θετικά συναισθήματα. Αν αντίθετα εστιάζουμε την προσοχή μας σε άσχημα γεγονότα και καταστάσεις, όλο και περισσότερα από αυτά θα γίνονται αντιληπτά από τον εγκέφαλό μας και τα αρνητικά συναισθήματα που αυτά θα μας δημιουργούν θα οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερη διέγερση της αντίδρασης του στρες,  με αποτέλεσμα βλάβες της υγείας μας και δυσκολίες στη ζωή μας.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος το ότι η ζωή και η υγεία μας είναι αποκλειστική ευθύνη δική μας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν ειπωθεί αυτά από σοφούς ανά τους αιώνες, ωστόσο στην εποχή μας έχουν πια αποδειχθεί και από την φυσική (κβαντική). Παρ’ όλα αυτά, δεν μας τα διδάσκουν στα σχολεία, όπως θα έπρεπε.

Αντίθετα, φροντίζουν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία, με συμμάχους τα ΜΜΕ και τον τύπο, να κρατούν αμείωτη την προσοχή μας στα αρνητικά γεγονότα καθημερινά, έτσι ώστε να κυριαρχούν μέσα μας τα αρνητικά συναισθήματα, με αποτέλεσμα να έχουν κάτω από τον έλεγχό τους έναν εύκολα εξουσιαζόμενο όχλο, ευάλωτο σε ασθένειες.

Στο πιο κάτω βίντεο δείτε πόσο εύκολα διαγράφουμε από γύρω μας πληροφορίες όταν κάπου κατευθύνεται η προσοχή μας. Είναι ένα μικρό παράδειγμα για όσα σας ανέφερα πιο πάνω. Δείτε το και προσπαθήστε να καταλάβετε τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας…

Προσέξτε πού κατευθύνετε την προσοχή σας!

Σκεφθείτε, διαβάστε, ενημερωθείτε και πάρτε τη ζωή στα χέρια σας!!!

Με αγάπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.