Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Για την υγεία της καρδιάς

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Για τα οφέλη της άσκησης στη διαχείριση του στρες και γενικότερα τα οφέλη της άσκησης στην υγεία έχουμε μιλήσει πολλές φορές σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα.

Οι έρευνες βέβαια συνεχίζονται και σ΄ αυτόν τον τομέα. Αναζητώντας την ελάχιστη άσκηση που μπορεί να δρα προστατευτικά στην καρδιά, ερευνητές διαπίστωσαν πρόσφατα, πως το να ανεβαίνει κάποιος 50 σκαλιά καθημερινά μειώνει πάνω από 20% την πιθανότητα να εμφανίσει καρδιακό επεισόδιο. Σε αυτό

το συμπέρασμα κατέληξαν παρακολουθώντας επί 12,5 χρόνια 458,869  άτομα, άλλα από τα οποία είχα κάποιο επιβαρυντικό παράγοντα (π.χ. υπέρταση)  και άλλα όχι. Ο κίνδυνος μειώθηκε σε όλους, αλλά ακόμη περισσότερο στα άτομα που δεν βρισκόντουσαν σε κίνδυνο εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου.

Το ανέβασμα μιας σκάλας αντί της χρήσης ασανσέρ ή μιας κυλιόμενης σκάλας, είναι μία πολύ εύκολη άσκηση, προσιτή σε όλους.  Είναι ευκολότερο το να ανεβαίνει κάποιος 50 σκαλιά στη καθημερινότητά του, λένε οι ερευνητές, από το να πηγαίνει για άσκηση σε γυμναστήριο. Αρκεί να γνωρίζει πως η άσκηση αυτή προφυλάσσει την υγεία της καρδιάς του και όχι μόνο. Γιατί έχει διαπιστωθεί σε προηγούμενη έρευνα πως η ίδια άσκηση βοηθάει και στην πρόληψη του καρκίνου.

Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε τις σκάλες, όσο πιο συχνά σας δίνεται η ευκαιρία λοιπόν, φίλες και φίλοι. Αλλά αν βάλετε το γρήγορο (όσο το αντέχετε) ανέβασμα μιας σκάλας με 50 σκαλιά συστηματικά στην καθημερινότητά σας, να ξέρετε πως βοηθάτε πολύ στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας και γενικότερα του οργανισμού σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.