Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Η διπλή όψη των πραγμάτων...

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Ο σημαντικότερος λόγος που ταλαιπωρούμαστε σ΄ αυτή τη ζωή και αντιμετωπίζουμε αρκετές φορές παρόμοια προβλήματα είναι πως ξεχνάμε την δυαδικότητα της ύλης, για την οποία πολλές φορές σας έχω μιλήσει.

Τίποτα δεν υπάρχει στον υλικό μας κόσμο που να μην διαθέτει δύο όψεις. Θετική και αρνητική. Ακόμη και ο θάνατος που θεωρείται ένα από τα τραγικότερα γεγονότα της ζωής έχει δύο όψεις. Η μία (η αρνητική) είναι το συναίσθημα που δημιουργεί η απώλεια (έλλειψη του άλλου ατόμου από την υλική μας πραγματικότητα) και η άλλη (η θετική) είναι η ανακούφιση από τις ταλαιπωρίες της υλικής ζωής εκείνου που «φεύγει», όπως και η εκπαίδευση αυτού που πενθεί στην κατανόηση της ματαιότητας της ύλης και του θαύματος της ζωής…

Η διάκριση της δυαδικότητας της ύλης

σε όλες τις καταστάσεις της ζωής μας, δεν είναι κάτι εύκολο για τους περισσότερους. Πολύ πιο εύκολα βλέπουμε τις αρνητικές όψεις των πραγμάτων και αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας σαν ένα δράμα. Γι αυτό και ο περισσότερος κόσμος νιώθει αδύναμος και δυστυχής, πράγμα που οδηγεί σε ασθένειες λόγω του συνεχούς συναισθηματικού στρες.

Χρειαζόμαστε εκπαίδευση προς την κατεύθυνση της θετικότητας. Κάθε αρνητική κατάσταση κρύβει κάποια θετική πλευρά. Το αρνητικό που μας ενοχλεί δεν πρέπει να μας τυφλώνει τόσο ώστε να μη μπορούμε να διακρίνουμε την κρυμμένη θετική πλευρά του. Εκτός από ακραίες καταστάσεις η εκπαίδευση αυτή είναι εφικτή με λίγη προσπάθεια.

Ξεκινήστε φίλες και φίλοι να προσπαθείτε να αναγνωρίσετε τις θετικές πλευρές των προβληματικών καταστάσεων που βιώνετε. Στην αρχή θα σας φαίνεται αυτό πολύ δύσκολο. Όσο επιμένετε όμως, θα γίνεται όλο και ευκολότερο, με άμεσα αποτελέσματα στην υγεία και τη βελτίωση της ζωής σας.

Ένα απλό πρόσφατο δικό μου παράδειγμα είναι μία αρθρίτιδα που έπαθα στον αριστερό μου καρπό μετά από μία ελαφριά λοίμωξη από covid. Ο πόνος ήταν πολύς και αδύνατη η χρήση του αριστερού μου χεριού, για διάστημα περισσότερο από ενάμισι μήνα…

Το αρνητικό της υπόθεσης ήταν η ταλαιπωρία μου, το θετικό όμως ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερο. Σταμάτησα τις περισσότερες από τις δραστηριότητες που με είχαν κουράσει πολύ, άρχισα να ασχολούμαι με αγάπη με το σώμα μου και να το φροντίζω, άρχισα να το ακούω με προσοχή, απολαμβάνω τις στιγμές της ζωής μου δίχως να πρέπει να τις γεμίζω με κάποια δραστηριότητα, όπως έκανα μέχρι τώρα, έμαθα απλά να απολαμβάνω το ότι ΖΩ και ΥΠΑΡΧΩ δίχως ενοχές!

Προσπαθήστε να αρχίσετε να διακρίνεται τη θετική όψη κάθε προβληματικής κατάστασης που αντιμετωπίζετε φίλες και φίλοι μου και σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα στη βελτίωση της υγείας και της ζωής σας. Και βρείτε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σας απλά για να μένετε για λίγο σιωπηλοί διαπιστώνοντας το μεγαλείο της ύπαρξής σας ως ζωντανός οργανισμός...Δεν είναι τεμπελιά, όπως έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε, Είναι πολύτιμος και απαραίτητος χρόνος επαφής με τον εαυτό μας που οδηγεί σε βελτίωση υγείας και ζωής.

Με αγάπη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.