Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Η ανθεκτικότητα των μικροβίων

 Γεια σας φίλες και φίλοι 


Το βακτήριο “Enterococcus faecalis» (εντερόκοκκος) ζει συνήθως μαζί με άλλα βακτήρια και ιούς μέσα στο έντερό μας, δίχως να μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο αν κάποιος έχει αδύνατο ανοσοποιητικό και το βακτήριο αυτό μπει στο αίμα του, μπορεί να εμφανίσει σοβαρή λοίμωξη.

Στα νοσοκομεία, ανιχνεύεται συχνά αυτό το βακτήριο να είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά και υπήρχε η άποψη πως ευθύνεται γι αυτό

 η μεγάλη χρήση αντιβιοτικών.

Χρησιμοποιώντας όμως μοντέρνα τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Wellcom Sanger και τα πανεπιστήμια του Όσλο και του Κέμπριτζ, δημιούργησαν ένα χρονολογικό πίνακα εξέλιξης του βακτηρίου «Enterococcus faecalis» από το 1936 μέχρι τις μέρες μας και παρατήρησαν πως η ανάπτυξη αντοχής αυτού του μικροοργανισμού προηγείται αρκετά της μεγάλης χρήσης αντιβιοτικών.

Βρήκαν οι ερευνητές αυτοί, πως κάποια από τα στελέχη που βλέπουμε τώρα, έχουν δημιουργηθεί αρκετά χρόνια πριν, εξ αιτίας τόσο γεωργικών όσο και παλαιότερων ιατρικών πράξεων, όπως η χρήση αρσενικού και υδραργύρου.  

Ο άνθρωπος δηλαδή έχει βάλει και πάλι το χεράκι του, ακόμη και πριν την μεγάλη χρήση των αντιβιοτικών, ώστε βακτήρια που συμβιούν μαζί μας μέσα στο κορμί μας να γίνονται κάποια στιγμή εχθροί της υγεία μας. Οι πιο πάνω ερευνητές προτείνουν να ελέγχονται για το βακτήριο αυτό οι ασθενείς που μπαίνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο, ώστε τώρα που είναι γνωστά τα στελέχη του που είναι ανθεκτικά, να αναγνωρίζονται έγκαιρα οι ασθενείς που φέρουν τέτοια στελέχη και να αποφεύγεται η διασπορά τους μέσα στο νοσοκομείο. Η πρόταση μπορεί πράγματι να βοηθήσει να μειωθούν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις από αυτό το βακτήριο.

Ο λόγος που αναφέρθηκα σήμερα στην πιο πάνω μελέτη, είναι για να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά με την ευκαιρία αυτή, τη μεγάλη σημασία που έχει η κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος για την υγεία μας. Ο άνθρωπος είναι μία κινητή κοινωνία μικροβίων… Άλλα κατοικούν στη μύτη του, άλλα στο δέρμα του, άλλα στο έντερό του… Η ισορροπία όλων αυτών των πληθυσμών εξαρτάται από τη καλή ενεργειακή μας κατάσταση. Και αυτή η τελευταία εξαρτάται από τη καλή λειτουργία της καρδιάς μας, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα συναισθήματά μας. Τα θετικά την βελτιώνουν και τα αρνητικά την αποδιοργανώνουν, δημιουργώντας την αντίδραση του στρες…

Οι ιοί και τα μικρόβια δεν είναι εχθροί μας. Είναι μέρος του Όλου που λέγεται «ζωή». Εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε με τον τρόπο ζωής μας «φίλους» και «εχθρούς»… Ας μη το ξεχνάμε.

Με αγάπη

1 σχόλιο:

Doris Susan είπε...

Λάβετε μια κενή κάρτα ATM και μετρητά Καλά χρήματα / χρήματα Πληρώστε το χρέος σας απευθείας σήμερα σε οποιοδήποτε μηχάνημα ATM γύρω σας οπουδήποτε στον κόσμο. επικοινωνήστε με το blankatm156@gmail.com .. Είναι 100% εγγυημένο ασφαλές, χωρίς να ανησυχείτε για να πιάσετε, επειδή η κενή κάρτα είναι ήδη προγραμματισμένη και φορτωμένη με καλά χρήματα σε αυτό, με τέτοιο τρόπο που δεν είναι ανιχνεύσιμο και έχει επίσης μια τεχνική που το καθιστά αδύνατο για να σας εντοπίσει η CCTV, δεν είμαι ηλίθιος άνθρωπος που θα βγω στο κοινό και θα αρχίσω να λέω τι δεν έχει κάνει κάποιος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Mike και επίσης για το πώς θα λάβετε την κάρτα σας, παραγγείλετε τη δική σας σήμερα μέσω email: blankatm156@gmail.com

WhatsApp +17657050044

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.