Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ανακαλύφθηκε νέα επίδραση στα γονίδια

 


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Για την νέα επιστήμη της Επιγενετικής σας έχω μιλήσει αρκετές φορές. Σας έχω εξηγήσει πως η κληρονομικότητα δεν καθορίζει τόσο πολύ την υγεία και τη ζωή μας όσο νομίζαμε παλαιότερα. 

Σύμφωνα με την νέα αυτή επιστήμη γνωρίζουμε τώρα πως η λειτουργία των γονιδίων μας εξαρτάται από τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε. Μπορούμε, δηλαδή, να αλλάξουμε τις εντολές που αυτά δίνουν στα κύτταρά μας, και με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουμε ασθένειες και να έχουμε υγεία και μακροημέρευση.

Όλοι οι τρόποι οι οποίοι όπως

πολλές φορές σας έχω πει οδηγούν σε καλή διαχείριση του στρες, βοηθούν  σε αυτό. Είναι δηλαδή απαραίτητο να επικοινωνούμε συχνά με αγαπημένα πρόσωπα (φίλους, συγγενείς), όπως και με αγαπημένα ζώα και τη φύση, γιατί η επικοινωνία είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στη διαχείριση του στρες. Είναι επίσης απαραίτητο να ασκούμαστε (γρήγορο περπάτημα 30’ συνολικά μέσα στην ημέρα, τις 5 τουλάχιστον ημέρες της εβδομάδας) για να μεταβολίζουμε τις ορμόνες του στρες, όπως και να έχουμε κάποια δημιουργική απασχόληση. Πρέπει επίσης να μάθουμε να χαλαρώνουμε συχνά, να διαχειριζόμαστε σωστά τα συναισθήματά μας, να τρεφόμαστε σωστά, να γειωνόμαστε συχνά και να γελάμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Σκέφτηκα να σας τα επαναλάβω όλα αυτά για άλλη μια φορά, εξ αιτίας ενός καινούργιου άρθρου σχετικό με την λειτουργία των γονιδίων μας που διάβασα πρόσφατα, δημοσιευμένο σε μία ιστοσελίδα φυσικής. Στο άρθρο αναφέρεται πως ερευνητές παρατήρησαν ότι πρωτόνια που προέρχονται από άτομα υδρογόνου (που βρίσκονται στο νερό που περιβάλλει κάθε μόριο  του σώματός μας, όπως και αυτά του DNA μας), μπορούν να εξαφανίζονται από ένα σημείο και ταυτόχρονα να εμφανίζονται σε άλλο σημείο του DNA δημιουργώντας αλλαγές (μεταλλάξεις) στα γονίδια… Το φαινόμενο ονόμασαν "proton tuneling" και η ανακάλυψή τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Chemistry Chemical Physics.

Έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο ολόκληρα γονίδια να αντιγράφουν τον εαυτό τους και να τον προσθέτουν σε άλλες θέσεις του DNA, αλλάζοντας και πάλι την λειτουργία γειτονικών γονιδίων. Ονομάστηκαν «jamping genes» (πηδηχτά γονίδια) και σας έχω μιλήσει παλαιότερα γι αυτά…

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει ποτέ η επιστήμη να βρει την δικαιολογία για τέτοιου είδους συμπεριφορές… Τα αίτια που δημιουργούν τέτοιες κινήσεις μορίων και υποατομικών σωματιδίων (κβάντων) μοιάζουν να είναι καθαρά ενεργειακά και δεν νομίζω να είναι πολύ εύκολη η ανίχνευσή τους. Ωστόσο όλο και κάτι καινούργιο ανακαλύπτεται και βήμα-βήμα η επιστήμη προχωρά…

Είναι όμως πια παραδεκτό ότι η «επιλογή» είναι πια μία επιστημονική και όχι μία μεταφυσική υπόθεση, όπως έχει παραδεχτεί πριν κάποια χρόνια ο Αμερικανός καθηγητής μοριακής βιολογίας Rich.C. Strohman. Επιλέγουμε, δηλαδή, (συνειδητά ή ασυνείδητα) το προς τα πού κατευθύνουμε το σώμα μας να λειτουργήσει. Προς την υγεία ή την ασθένεια… Μην το ξεχνάτε!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.