Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ο κορονοϊός!


Γεια σας φίλες και φίλοι
Επιτέλους! Μία σοβαρή έρευνα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο πληθυσμό βγήκε στο φως της δημοσιότητας και θα βοηθήσει να μειωθεί αυτός ο εκφοβισμός που δημιουργείται τον τελευταίο καιρό από το ΜΜΕ με το θέμα αυτό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σαφή. Αυτός ο ιός δεν είναι κάτι τόσο τρομερό όσο το έχουν κάνει να ακούγεται. Δεν πεθαίνουν όλοι όσοι προσβάλλονται από αυτόν, παρά κυρίως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ιδιαίτερα αυτά που υποφέρουν ήδη από κάποιο χρόνιο νόσημα, όπως καρδιοπάθειες,
διαβήτης, χρόνια πνευμονοπάθεια, υπέρταση, πράγμα που συμβαίνει με κάθε ιό ή βακτήριο.

Το 80,9% των συνολικών περιπτώσεων που μελετήθηκαν αξιολογήθηκαν ως ελαφρές, το 13,8% σοβαρές και μόλις το 4,7% ως κρίσιμες για τη ζωή τω πασχόντων. 
Μέχρι την ηλικία των 39 ετών το ποσοστό θανάτων είναι πολύ χαμηλό, μόλις 0,2% και αυξάνει αυτό, όπως είναι φυσικό, με την ηλικία. 
Το ποσοστό θανάτων γενικά αναφέρεται  ως  2,3%, ενώ στην Αμερική, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, ανάμεσα στους Αμερικανούς (26 εκατομ. – 36 εκατομ.) που αρρώστησαν εφέτος από την εποχική γρίπη η θνησιμότητα ήταν περίπου 0,1%. Η διαφορά δεν είναι τόσο τραγική, όπως βλέπετε, όσο θέλουν να μας την παρουσιάσουν… 

Πάντα τα άτομα που έχουν προβληματικό ανοσοποιητικό λόγω ηλικίας ή άλλων νοσημάτων είναι περισσότερο ευαίσθητα σε ιώσεις και γενικά σε μικρόβια.

Πιστεύουν πως ο ιός ξεκίνησε από ένα ιχθυοτροφείο στην πόλη Wuhan που πουλούσε παράνομα άγρια ζώα και σε αυτή την πόλη εμφανίστηκε το 86% των κρουσμάτων. Παρ΄ότι η επιδημία φαίνεται να ελέγχεται, οι αρχές της Κίνας φοβούνται νέα έξαρση, μετά την επιστροφή στη βάση τους πολλών Κινέζων πολιτών που ταξίδεψαν σε όλο το κράτος λόγω διακοπών για τον εορτασμό του νέου  έτους στο τέλος Ιανουαρίου, και παραμένουν γι αυτό σε ετοιμότητα.

Τα νέα δεν είναι τόσο τραγικά, όπως βλέπετε και δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν επιδημίες από ιούς ή άλλα μικρόβια. Είναι και αυτές μέρος της ζωής μας επάνω στη γη και η σωστή διαχείριση του στρες, την οποία με τόση επιμονή σας συμβουλεύω να βάλετε στη ζωή σας,  θα σας βοηθήσει μεταξύ των άλλων, να αποκτήσετε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που θα σας προστατεύει από κάθε νόσο. Ο φόβος, αντίθετα, δεν είναι βοηθός στη ζωή μας. Δημιουργεί την αντίδραση του στρες στον οργανισμό και τον εξασθενεί, καταστρέφοντας όχι μόνον το ανοσοποιητικό του, αλλά και όλα του τα όργανα. 
Δυναμώστε φίλες και φίλοι τον οργανισμό σας με σωστή διατροφή, άσκηση, γέλιο, συχνή επαφή με τη φύση και καλή παρέα, και μάθετε να χαλαρώνετε και να διαχειρίζεστε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Απολαύστε τη ζωή σας γιατί είναι ένα μοναδικό θαύμα που δεν πρέπει να το αφήσετε να πάει χαμένο...

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.