Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η ευθύνη μας για την κατάσταση της ανθρωπότητας

Η ευθύνη μας για την κατάσταση της ανθρωπότητας

Φίλες και φίλοι μου, με την ευκαιρία των εκλογών, μπήκα σε πολλές σκέψεις αυτόν τον καιρό. 
Οι μισοί Έλληνες ειρωνεύονται τον ένα και οι άλλοι μισοί τον άλλο αρχηγό κόμματος, εξευτελίζοντας ανθρώπους ηδονικά… και θεωρώντας εαυτούς εκπληκτικούς δικαστές και γνώστες του αντικειμένου της πολιτικής, άσχετα αν έχουν σπουδάσει κάτι τελείως διαφορετικό ή δεν έχουν σπουδάσει καθόλου…
Όλοι, επιστήμονες και απλές νοικοκυρές, που ανήκουν πολιτικά σε μία ομάδα,
διατυπώνουν στα κοινωνικά δίκτυα απόψεις με σοβαρότητα φιλοσόφου και δημιουργούν κόντρες, αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα σε αυτούς που ανήκουν σε μία άλλη ομάδα…Όλοι νιώθουν καλά, γιατί αυτοί είναι έξυπνοι και «ξέρουν» ενώ οι άλλοι είναι απλά βλάκες ή ανόητοι…

Η ευθύνη μας για την κατάντια της ανθρωπότητας μεγάλη!

Η συνολική ενέργεια που υπάρχει γύρω από τι κορμί μας, το τυλίγει σαν ένα κουκούλι, που οι νεότεροι βιολόγοι έχουν ονομάσει «βιοπεδίο». Είμαστε σαν τις ρώσικες κούκλες με τα πολλά σώματα, τις «μπάμπουσκες». Το σώμα που βλέπουμε με τις αισθήσεις μας είναι το υλικό μας σώμα. Αυτό υλοποιείται συνεχώς (κύτταρά του παλιά πεθαίνουν και νέα παράγονται επηρεασμένα από τις ορμόνες που κυκλοφορούν). Η υλοποίηση αυτή εξαρτάται από το πιο αραιό ενεργειακά σώμα μας, το συναισθηματικό (που δεν γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις μας). Γιατί τα συναισθήματά μας συνοδεύονται από την παραγωγή των ορμονών (ύλης) που επηρεάζουν τα κύτταρά μας.
Αλλά και αυτό το πιο αραιό ενεργειακά σώμα μας, το συναισθηματικό, επηρεάζεται από το ακόμη αραιότερο, το νοητικό μας σώμα. Αυτό είναι το σώμα μας που διαμορφώνεται από τις σκέψεις μας και τη δική τους ενέργεια.

Η υλοποίησή μας είναι συνεχής και σταματάει με τον θάνατο. Κάθε στιγμή, σκέψεις μας μετατρέπονται σε συναισθήματα και αυτά σε ορμόνες που επηρεάζουν το DNA των κυττάρων μας και μέσα από αυτό τη συνολική λειτουργία του οργανισμού μας. Κάθε λεπτό που περνάει γινόμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι άνθρωποι, πιο γεροί ή πιο ασθενικοί οργανισμοί, με βάση τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Πόσοι το  έχουν συνειδητοποιήσει αυτό;

Κάθε αρνητική μας σκέψη και συναίσθημα επηρεάζει όχι μόνον εμάς ή τον εχθρό μας, δυστυχώς, αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη. 
Η λειτουργία είναι η εξής: Ανάμεσα σε δύο άτομα με μη αρμονική ενέργεια (διαταραγμένη από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα) το άτομο που είναι σε χειρότερη ενεργειακή κατάσταση θα χειροτερέψει την ενεργειακή κατάσταση εκείνου που είναι σε κάπως καλύτερη.
Ανάμεσα όμως σε δύο άτομα που το ένα έχει πολύ αρμονική ενέργεια (σκέψεις και συναισθήματα θετικά) και το άλλο διαταραγμένη, η αρμονική ενέργεια του πρώτου θα βελτιώσει και την διαταραγμένη ενέργεια του άλλου και θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα.
Αυτά τα ατομικά βιοπεδία μας, συνολικά, δημιουργούν το ανθρώπινο βιοπεδίο...

Έχουμε επομένως μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της ανθρωπότητας, όπως καταλαβαίνετε. Η ενέργεια που εκπέμπουμε χαλάει ή βελτιώνει και εμάς και τους άλλους. 
Δεν μας το έχουν πει, δεν μας το έχουν μάθει στο σχολείο από νωρίς, όπως θα έπρεπε.
Υπάρχει λόγος;;; νομίζω πως ΝΑΙ!
Το λέει, βέβαια, η θρησκεία με το "αγαπάτε αλλήλους"... αλλά το καταστρέφει με τις φοβικές της θέσεις (κόλαση, διάβολος κ.λπ) και τον εξουσιαστικό ρόλο του ιερατείου της, που απομακρύνουν πολλούς, σκεπτόμενους και μη από κοντά της...

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.